Axxes IT Consultancy

Software development track en trainees

Deze nazomer verwelkomen we weer heel wat software development talent bij Axxes. Op 19 augustus starten 20 trainees op in de .NET of Java track van ons jaarlijk software development traineeship. Via een pittig programma zullen zij klaargestoomd worden om aan de slag te gaan op IT projecten bij onze klanten.

Groepsfoto software development traineeship 2019

Waarom een traineeship?

We geloven sterk in schoolverlaters maar we zien toch steeds een afstand tussen de academisch opgebouwde kennis en het niveau dat noodzakelijk is om projectmatig en zelfstandig op IT projecten te kunnen werken binnen bedrijfsomgevingen. Om deze gap te verkleinen investeert Axxes al jaren in een development track waar onze young professionals de zaken voorgeschoteld krijgen, meer vanuit een praktisch oogpunt. Zo bereiden we onze consultants voor op het echte werk.

Lichting 2018 filmde zelf hun traject, dat zag er zo uit:

De Java & .NET track in a nutshell

  • Een sterk up-to-date programma

Ieder jaar wordt het programma dat de young grads voorgeschoteld krijgen herbekeken. Er wordt heel kritisch gekeken naar de opbouw en inhoud van het ganse traineeship. “Is deze nog wel up-to-date?” “Beantwoordt deze nog aan de vraag van de markt en onze klanten?” zijn vragen die centraal staan. Zo wordt elk opleidingsonderdeel geherevalueerd om tot het beste programma te komen met focus op de cruciale technologieën die nodig zijn op projecten.

  • Een traineeship vollédig door en voor Axxes

Het traineeship wordt getrokken door onze Axxes consultants zelf. Zij hebben veelal zelf het traineeship gevolgd en zijn dagdagelijks met de technologieën aan het werk. Dat komt anders over dan in een klaslokaal. In het traineeship geven de coaches vanuit hun beleving en ervaring de juiste kennis en passie door aan de trainees. Waar we vroeger ook beroep deden op externe experten in het veld, worden dit jaar alle technische vakken volledig gegeven door onze eigen mensen op maat van wat vandaag relevant is.

  • Future-proof opvolgweken

Na de intensieve 6 weken durende track is het traineeship nog niet afgelopen. Later in het jaar worden er opvolgmomenten georganiseerd in vorm van een “future-proof week”. Daar gaan we via technische sessies dieper in op de gangbare technologieën en trends zoals DDD principles, Functional programming, VSTS ALM, Kubernetes,… Zo blijven de trainees geprikkeld en worden ze een nog betere developer.

  • Gerichte selectie

De trainees die met de track zullen starten zijn eerst een strenge selectie doorgaan. Zijn ze gebeten door technologie? Hebben ze een academische achtergrond in ICT en hebben ze daarnaast de juiste attitude en potentieel? Samen met de andere geselecteerde trainees starten ze als een hecht team binnen Axxes. 

  • Project case

Gedurende het traineeship zullen onze developers in groepjes van 3 werken aan een project case waarbij ze alle nieuwe technologieën meteen in de praktijk zullen toepassen. Dit jaar betreft het project een performance management tool waarbij voor een SharePoint/Forms/OneNote oplossing zal geopteerd worden. Op het einde van de track stelt ieder zijn applicatie voor.

Op het programma in 2019

In 6 weken volgen de software development trainees een intensief en praktijkgericht programma, opgedeeld in een Java en .NET track.

In het software development traineeships zullen de trainees gezamenlijk of taal specifieke lessen krijgen. In het .NET programma komen technologieën zoals ASP.NET MVC, Azure, LinQ & Entity Framework en zoveel meer aan bod. Bij Java staan Spring (intro/data/security), Microservices, Linux,… op de menu.

Het volledige programma van de .NET en Java track:

Programma Software Development Traineeship 2019 .NET en Java track

 

Enthousiaste klanten over onze trainees

“Het Axxes traineeship selecteert gemotiveerde schoolverlaters zoals Lode met een goede basiskennis en een enthousiaste, gemotiveerde ingesteldheid. 

Na het doorgedreven trainingsprogramma was .NET trainee Lode onmiddellijk klaar om in een van onze projecten ingezet te worden en vanaf dag 1 productief te zijn.”

– Edwin Speckamp, Product Manager bij SmartWithFood

 

“Om de tijdige oplevering van de nieuwe functionaliteiten in de applicatie te kunnen garanderen, moesten we ons team uitbreiden. Voor ons team was hierbij niet enkel de technische kennis van belang, maar ook de integratie in het team.

We hebben gemerkt dat het traineeship van Axxes kwalitatief erg goed is, waardoor Arne direct inzetbaar was en een meerwaarde betekent in ons ontwikkelingsteam, zowel op technisch vlak als op het vlak van softskills.”

– Sofie Vanheuchelom, Teamlead Development bij SCK-CEN

 

“We decided to work with Axxes because even during the first stages of the project they truly understood our requirements; they offered us the best solution for our specific project.

The communication was clear throughout the project and even after the implementation of the tool. They are always available in case of issue, or request for an improvement.

Axxes is trying to build a good relationship with the companies they are working with; they are trying to know us and our business. If I had to qualify Axxes in 3 words it would be: communication, trust, and efficiency.”

– Sarah De Rocker, Quality Assurance & Regulatory Affairs Officer bij Ajinomoto

 

Meer info over de tracks & trainees?

Graag meer informatie gehad over het .NET of Java traineeship? Laat je emailadres achter en we bezorgen je het volledige programma en de CV’s van onze beschikbare trainees.

Eén van onze .NET of Java trainees op jouw project?

Neem contact met onze account managers om de mogelijkheden te bekijken.