Axxes IT Consultancy

Het software development track en trainees

Deze nazomer verwelkomen we opnieuw gloednieuw gepassioneerd software engineering talent bij Axxes. Ondanks de uitdagende economische conjunctuur investeren we door ons groot geloof in het potentieel van schoolverlaters ook dit jaar in het jaarlijks Young Graduate Program. Met in deze editie een zeer selecte groep als gevolg. Op 17 augustus start het jaarlijks Software Development Traineeship voor onze hight potentials. In  zowel de .NET als de Java track zijn 5 trainees opgestart. Via een pittig programma worden onze ‘Golden 10’ klaargestoomd om aan de slag te gaan als software engineer op uitdagende IT projecten bij onze klanten. De huidige COVID-19 maatregelen weerhouden ons ook niet om de training op te starten, al dan niet voorlopig digitaal.

 

Waarom een traineeship?

We geloven sterk in het potentieel van schoolverlaters maar we zien toch steeds een afstand tussen de academisch opgebouwde kennis en het niveau dat noodzakelijk is om projectmatig en zelfstandig op IT projecten te kunnen werken binnen enterprise omgevingen. Om deze gap te minimaliseren investeert Axxes al jaren in een software development track waar onze young professionals de zaken meer vanuit een praktisch oogpunt meekrijgen. Zo bereiden we onze consultants voor op het echte consultancy werk.

De Java & .NET track in a nutshell

  • Een sterk up-to-date programma

Ieder jaar wordt het programma dat de young grads voorgeschoteld krijgen herbekeken. Er wordt heel kritisch gekeken naar de opbouw en inhoud van het ganse traineeship. “Is deze nog wel up-to-date?” “Beantwoordt deze nog aan de vraag van de markt en onze klanten?” zijn de vragen die centraal staan. Zo wordt elk opleidingsonderdeel geherevalueerd om tot het beste programma te komen met focus op de moderne en cruciale technologieën die nodig zijn op projecten.

In 6 weken volgen de software development trainees een intensief en praktijkgericht programma, opgedeeld in een Java en .NET track. Zo zullen de trainees gezamenlijk of taal specifieke lessen krijgen. In het .NET programma komen technologieën zoals C#, ASP.NET MVC, Azure, LinQ & Entity Framework en zoveel meer aan bod. Bij Java staan Spring (intro/data/security), Microservices, Linux, AWS,… op de menu.

  • Een traineeship vollédig door en voor Axxes

Het traineeship wordt getrokken door onze Axxes consultants zelf. Zij hebben veelal zelf het traineeship gevolgd en zijn dagdagelijks met de technologieën aan het werk. In het traineeship geven de coaches vanuit hun beleving en ervaring de juiste kennis en passie door aan de trainees. Waar we vroeger ook beroep deden op externe experten in het veld, worden dit jaar alle technische vakken volledig gegeven door onze eigen mensen op maat van wat vandaag relevant is.

  • Future-proof opvolgweken

Na de intensieve 6 weken durende track is het traineeship nog niet afgelopen. Later in het jaar worden er opvolgmomenten georganiseerd in de vorm van ‘future-proof- weken’. Daar gaan we via technische sessies dieper in op de gangbare technologieën en trends zoals DDD principles, Functional programming, VSTS ALM, Kubernetes,… Zo blijven de trainees geprikkeld en worden ze een nog betere developer.

  • Project case

Gedurende het traineeship zullen onze software engineers in verschillende groepjes werken aan een project case waarbij ze alle nieuwe technologieën meteen in de praktijk zullen toepassen. Dit jaar betreft het project een conference tool waar de interactie tussen spreker en publiek centraal staat. Op het einde van de track stelt ieder zijn applicatie voor.

Gerichte selectie

De trainees die met de track starten zijn eerst een strenge selectie doorgaan. Zijn ze gebeten door technologie? Hebben ze een academische achtergrond in ICT? En hebben ze daarnaast de juiste attitude en potentieel? Door de uitdagende economische conjunctuur van vandaag, doorliepen ze allemaal een uitzonderlijk zware selectieprocedure. Zie hier onze ‘golden 10’.

 

Meer info over de tracks & trainees?

Lees hier meer over onze ‘Golden 10’ en een samenwerking met Axxes Young Graduates.

The Golden 10

Eén van onze .NET of Java trainees op jouw project?

Neem contact met onze account managers om de mogelijkheden te bekijken.