Axxes IT Consultancy

HealthConnect schakelt Axxes in voor de ontwikkeling van platform dat medische data veilig beschikbaar stelt

HealthConnect maakt medische software voor dokters, ziekenhuizen en patiënten. De software zorgt ervoor dat medische informatie van hulpbehoevende personen online beschikbaar is. Voor de ontwikkeling en opvolging van de website schakelde HealthConnect IT consultancy bedrijf Axxes in, die meteen het geschikte IT-profiel leverde.

Het van doel van HealthConnect is de medische dienstverlening naar de patiënt toe te verbeteren. Door middel van een website zorgt het bedrijf ervoor dat medische gegevens voor dagdagelijkse verzorging eenvoudig en veilig toegankelijk zijn. Met de website kunnen huisartsen en ziekenhuizen medische informatie van patiënten raadplegen en aanvullen, zodat steeds de beste zorgverlening wordt toegediend. Voor de ontwikkeling van dit platform deed Health Connect beroep op Axxes IT Consultancy, die meteen full-stack developer Gert-Jan inschakelde om het project in goede banen te leiden.

“We geven de patiënt op een veilige manier inzicht in hun medische gegevens. Zo voorzien we de mogelijkheid om deze zelf op te volgen.”  – Gert-Jan, Java Developer

Full-stack development

 Gert-Jan is als IT-consultant verantwoordelijk voor de full-stack development van de website. Dit wil zeggen dat hij instaat voor de front-end en back-end development, infrastructuur en testing van de website. Verder zorgt hij ervoor dat alle data online beschikbaar is en deze informatie bij dokters, ziekenhuizen en apothekers terecht komt.

“Het is belangrijk dat je tijdens de softwareontwikkeling de code schaalt naarmate het project steeds groter wordt. Dit zorgt ervoor dat je software performanter is. Daarnaast bespaar je door deze techniek ook veel tijd en extra kosten.” vertelt Gert-Jan.

Medische data in de juiste handen

De grootste uitdaging van het project is dat het IT-team met medische data werkt en dat dit heel goed beveiligd moet worden. Met de combinatie van een E-ID lezer en het versleutelen/encrypteren van de data, zorgt Gert-Jan en zijn team ervoor dat de gegevens alleen in de juiste handen terecht komen.

Verder is het ook steeds belangrijk om de behoeften van de klant correct om te zetten naar een technische oplossing. “Dit is iets waar je op de schoolbanken nog niet met geconfronteerd wordt en niet altijd vanzelfsprekend is.”

“Als Full-stack developer moet van je alle markten thuis zijn” – Gert-Jan

“Aangezien ik insta voor full-stack development is het belangrijk om van elk onderdeel een hoop kennis te beheersen en op te doen. Een groot voordeel hiervan is dat je van verschillende toepassingen & technologieën de belangrijke aspecten en vereisten leert kennen. Zo kan je in de toekomst beter samenwerken met verschillende teams.”, besluit Gert-Jan.

Uitdagingen van project

  • Gespecialiseerde consultants zorgen voor professionele implementaties.
  • Patiënten krijgen inzicht in hun eigen gegevens en voorzien de mogelijkheid om deze zelf op te volgen en aan te vullen.
  • We ontwikkelen een centrale plek waar huisartsen medische data van de patiënt kan nakijken. Dokters hadden tot een jaar geleden geen toegang tot deze info online.
  • Naasten zoals familie, kinderen en kleinkinderen krijgen de mogelijkheid om hun dierbaren medisch mee op te volgen.

Ook (samen)werken met Axxes?

Neem contact op.

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector