Axxes IT Consultancy

Open Source Masterclass

DE IDEALE START ALS DEVOPS ENGINEER

Steeds meer van onze klanten kiezen voor Linux en Open Source technologieën. De vraag naar een DevOps Engineer die voeling heeft met ‘infrastructure as a code’ en kennis heeft van deployments wordt steeds belangrijker. Om hier een antwoord op te bieden willen we technisch talent de kans geven in een DevOps-track te stappen.

De 3-weken durende opleiding wordt getrokken door Axxes senior consultants en gaat door in september 2019. Tijdens deze track worden hedendaagse en opkomende technologieën zoals Python, Ansible, GitLab, AWS, Docker, VMWare, Nomad, Puppet, … bijgebracht. Kortom, alles om jou succesvol in te zetten als DevOps engineer bij verschillende grote Belgische ondernemingen en multinationals.

Open Source Masterclass Axxes

Het programma

Programma Open Source Masterclass Axxes

Linux

De basis van Linux wordt opgefrist waarbij topics zoals the kernel, file management, permissions en shells worden uitgebreider behandeld. De achtergrond en achterliggende filosofie van Linux/Unix komen ook aan bod.

Git

Je leert werken met Git en bekijkt basiscommando’s en verschillende git-flows. Tijdens de Masterclass zal Git worden gebruikt voor alle oefeningen en praktische implementaties.

Scripting

In dit onderdeel worden Bash en Python bekeken. Bash is steeds beschikbaar en kan gebruikt worden ter automatisatie van eenvoudige taken en Python gebruik je voor de meer complexe taken.

Config Management

Puppet, maar ook andere config management tools komen zoals Ansible, Catalog, Hiera, Facter, … komen tijdens de sessie aan bod.

CI/CD

Je leert werken met GitLab en hun native pipeline systeem. Dit laat je toe om eenvoudige CI/CD pipelines te bouwen voor een software- of infrastructuurproject.

Networking

Jouw netwerkkennis wordt opgefrist aangezien veel moderne infrastructuur-oplossingen en abstracties vandaag gebruik maken van software defined networks.

Cloud + Praktische implementatie

Grote cloud providers zoals AWS, AZURE, GCP en hun mogelijkheden worden bekeken. Je gaat aan de slag gaan in AWS om een aantal virtuele componenten op te zetten (servers, loadbalancers, vpc’s, …) en zet in het praktische deel een eigen server infrastructuur op in AWS.

Virtualisatie

Tijdens de Masterclass krijg je een introductie tot enkele virtuele machines (Virtualbox, VMWare VSphere/ESXi, …) en zal het verschil worden aangetoond met containers (Docker).

Running microservices

Dit onderdeel focust op microservices en de technische uitdagingen ervan. Alles wordt praktisch toegepast via Nomad en Consul.

Soft skills

Soft skills zijn belangrijk voor jouw verdere loopbaan, zeker als consultant. Dankzij een externe partner krijg je informatie over hoe je een klanteninterview aanpakt, hoe je omgaat met nieuwe collega’s, welke communicatiestijl gepast is in een bepaalde situatie, …

De aanpak

Coding3 weken fulltime deep-dive in de nieuwste technologieën
Intensieve trainingen binnen technologieën zoals AWS, GitLab Nomad, Puppet, Docker, Ansible, … & many, many more!
Icon_rewardExcellent mentors
Coaching door Axxes senior consultants themselves
Das_IconKick-ass first project!
Na de Masterclass zijn onze DevOps trainees helemaal klaar voor eerste projecten bij één van onze klanten!

Geïnteresseerd? Neem snel contact op!

Ga dan met ons de uitdaging aan en stuur zo snel mogelijk je CV naar Nicolas Van Driessche (nicolas.vandriessche@axxes.com). Hij nodigt je graag uit voor kennismakingsgesprek.

Droom je meer van een job als System Engineer? Bekijk ons Infra Startersprogramma.

Vragen over de Open Source Masterclass?

Richt je tot onze recruiter Nicolas, hij beantwoordt met plezier je vragen!