Axxes IT Consultancy

VMworld 2019

Axxes is de ‘Greatest Place to Work’ voor een consultant, dat is duidelijk! Sinds enkele jaren wordt er sterk ingezet op gepersonaliseerde trajecten, zo ook voor conferenties die gevolgd kunnen worden.

VMworld… de grootste virtualisatie-specifieke beurs ter wereld. Dit jaar ging de conferentie door in San Francisco en voor de 7e maal op rij werd Barcelona gekozen als locatie voor de Europese editie. Axxes stuurde voor het eerst een delegatie naar de Europese editie van VMworld!

De weg naar de beurs werd geëffend door een geslaagd partnership (dit met nodige certificaten die behaald werden).

VMworld Barcelona, Facts and Figures:VMworld_Axxes_Sokken

  • 4 dagen
  • Bijna 14 000 aanwezigen
  • 108 nationaliteiten
  • 611 sessies
  • 700 Speakers
  • 5 gedreven Axxes’ers
  • +100 booths in de Solution Exchange
  • Gadget van het jaar: kousen… Hé, dat hadden we al bij Axxes!

Verder nog… Ontelbaar veel nieuwe buzzwords. Ik denk hierbij spontaan aan Tanzu, Project Pacific, Multi-Cloud, NSX, VSAN, Wavefront, Carbon Black, HCX, PMem, Workspace ONE, Pulse IOT Center, … Teveel om op te noemen !

Keynotes

Iedere zichzelf respecterende conferentie heeft dagelijkse Keynotes. Bij VMware denken ze er niet anders over.
Op dag 1 deed Pat Gelsinger himself (CEO VMware) naadloos uit de doeken wat de toekomstvisie van deze wereldspeler is. Een talk waar de meer dan tienduizend aanwezigen naar uitgekeken hebben.

Verder kwam woensdagochtend Bear Grylls het podium op tijdens het laatste deel van de keynote. Totaal iets anders dan de traditionele IT talks, maar hij is zeker bijgebleven. Hij sprak over valkuilen en persoonlijke groei aan de hand van 4 F’en: Fear, Failure, Faith en Fire.

Sessie-time!

Er werden tientallen sessies gevolgd per consultant. Ieder ging op zoek naar de sessies die het meest aansloten bij zijn profiel. Dit uit de bijna onuitputtelijke lijst met uiteenlopende technische en minder technische talks. Hieronder bespreken we enkele van de sessies die gevolgd werden.

Tom Mignon

Operating the ultimate Hybrid Cloud with VMware Cloud Foundation

In deze 4 uur durende workshop werd aan de hand van een fictieve firma de migratie naar VMware cloud foundation toegelicht. Cloud Foundation is gebaseerd op verschillende VMware technologieën : vSphere, vSAN, NSX en vRealize Suite. Het centrale beheer gebeurt via de software-defined datacenter interface. Heel wat topics kwamen aan bod en werden toegelicht door verschillende sprekers: opzetten, migreren van workload, uitbreiden, patchen, federaties, het dagelijks beheer, …

Dries De Wachter

Microsoft SQL Server on VMware: Deep Dive and Performance Optimization

Op de laatste dag van VMworld werden alle best practices om Microsoft SQL op het vSphere platform te draaien uit de doeken gedaan. Verschillen in cpu scheduling met betrekking tot Numa in de laatste versies van vSphere, het doorgeven van p- en c-states aan de hypervisor om turbo boost toe te laten, het disablen van hot-add functionaliteit voor de cpu’s, het gebruik van de juiste virtuele controllers, disken, device queues en noem maar op. Een must voor iedereen die succesvol SQL wil virtualiseren. En een “Technical 300” session rating waardig 😊. Zonder voorkennis vereist dit heel wat opzoekwerk om alle bits en pieces bij elkaar te zoeken (wat ik ooit deed). Nu werden alle best practices mooi gebundeld in 1 sessie, in combinatie met een mooie uiteenzetting van alerting in de SDDC stack. De moeite waard!

Nick Merlevede

Introduction to VMware NSX

In die niet technische sessie werd het concept van NSX uitgelegd. De werking werd ook even voorgesteld met een demo. Een groot pluspunt is dat alles vanuit de vSphere client gemanaged kan worden. Zo kan het netwerk niet vergeten worden bij het migreren of uit dienst nemen van servers.

Frederik Van Hoof

Achieving Enterprise Comfort with vSAN

In deze technische sessie werd “The Life of a vSAN Admin” uitgeklaard. Do’s and dont’s, tips and tricks waarmee rekening kan/moet gehouden worden om een vSAN te checken, upgraden en monitoren. Zeer interessante presentatie zonder maar één enkele stilte of “Euhm” gehoord te hebben, ook al leek het soms of we een tennis match aan het kijken waren door het constant naar links en rechts lopen van de presentator.

Mathias Bruggeman

PowerCLI Deep Dive

In deze op en top technische sessie – gegeven door Kyle Ruddy en onze Belgische Luc Dekens – gingen we dieper in op de mogelijkheden van PowerCLI en werden diverse manieren getoond om scripts verder te finetunen. Het was aangenaam dat de sessie gestaafd werd aan de hand van enkele (werkende en klassiek niet-werkende) demo’s.

Test your skills!

Naast deze sessies waren er ook een paar honderd toestellen voorzien waar je de opgedane kennis in praktijk kon zetten tijdens – al dan niet instructor-led – Hands On Labs. Er zijn op de beurs meer dan 5500 Hands-On-Labs uitgevoerd!


FEEL GOOD!

VMworld 2019VMworld 2019Zoals bij iedere beurs was er ook ruimte voor de extra-muros activiteiten op en naast de beurs. Zo werd er in hall 6 ruimte gemaakt voor ontspanning onder de vorm van biljarttafels, Airhockey, een autoracebaan, flipperkasten, … Teveel om op te noemen!

VMworld festVMworld organiseerde tevens – naar traditie – het VMworld Fest. Een concert met dit jaar de RPJ Band die het voorprogramma speelden van de Stereophonics.
Grappige anekdote: de RPJ Band speelde in op zijn publiek. Zo pasten ze songteksten aan met actuele buzzwords à la cloud (ipv sky) etc en riepen ze voor een van de nummers alle vrouwelijke deelnemers van de beurs naar voren… ‘All seven of them’.

Nog niet genoeg?!? Op een event met internationale allure als dit worden er nog extra bijeenkomsten georganiseerd los van de beurs. Zo waren we uitgenodigd op de Rubrik’s party in de Pacha (nee niet die in Ibiza) en gingen we ook naar de VMware Benelux avond. Een plaats waar je kon netwerken met peers uit onze regionen.

Moe, voldaan aan kennis en met een overvolle stappenteller (gemiddeld 23.000 stappen per dag) blikken we terug op deze conferentie. See you next year VMworld?!

VMworld 2019

Reacties zijn gesloten.

Over de auteur

Mathias Bruggeman

Mathias Bruggeman

System Engineer

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Op zoek naar VMware experts of een challenge

Let's connect!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector