Axxes IT Consultancy

Open CC: Moderniseren van PowerShell scripts

Op donderdag 21 november organiseerde Axxes een open Competence Center en liet consultant en expert in PowerShell Matthias van den Elsacker aan het woord. Focus van de avond: Het moderniseren van PowerShell scripts.

Ik zit in de informaticasector, dus logischerwijs ben ik net zoals de meesten van ons zeer geïnteresseerd in nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Niet alleen binnen mijn eigen vakgebied (System en Network Engineering), maar ook daarbuiten (Development, Machine Learning, AI, VR,…).

Toch merk ik van mezelf dat ik deze nieuwe technologieën vaak voor mijn eigen projecten niet gebruik. Ik klamp nog te vaak vast aan methodes en programma’s die al jaar en dag hun dienst bewijzen. In principe is hier niets mis mee natuurlijk, maar het kan misschien efficiënter of beter. Je hoort je collega developers namelijk dagelijks klagen over “legacy code”, en het feit dat hun project geen gebruik maakt van het laatste hippe framework.

 “Don’t change a winning team” of “stilstaan is achteruitgaan”? In deze talk vertel ik je met een aantal persoonlijke maar concrete voorbeelden hoe ik mijn eigen manier van werken met PowerShell scripts heb verbeterd of gemoderniseerd. Onder meer volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Afstappen van slechte gewoonten door enkele best-practices van Microsoft toe te passen.
  • PowerShell is PowerShell Core geworden. Is deze versie wel een volwaardige opvolger? Kan deze versie even veel? En wat moet ik doen om mijn bestaande scripts te laten werken in deze nieuwe versie van PowerShell?
  • Diezelfde PowerShell Core is ook cross-platform (en open source!). Zullen al mijn bestaande scripts dan ook werken op zowel Windows, Linux, OS X, en ARM-based systemen?
  • Waarom pakt Microsoft mijn geliefde PowerShell ISE af, en hoe kan VS Code de leegte in mijn hart vullen?
  • Wat is GIT, waarom zijn developers er zo’n grote fan van, en heeft het een meerwaarde voor mij als system engineer?
  • Test-driven development: Putting the “dev” in DevOps.

Over Matthias van den Elsacker

Ik begon mijn IT-carrière als all-round IT support voor kleine tot middelgrote bedrijven. Na enkele jaren ging ik in 2014 van start bij Axxes IT Consultancy, waar ik vandaag nog steeds werk als System en Network Engineer.

Vandaag werk ik voornamelijk met Microsoft technologieën zoals Active Directory, PowerShell en System Center Configuration Manager evenals Cisco switches en telefonie.

Dit event is afgelopen, herbekijk de slides

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Vragen over dit event?

Shoot!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector