Axxes IT Consultancy

From Warschau with Cloud – Microsoft Tech Summit

Voor het eerst was er een Axxes-delegatie aanwezig op Tech Summit Warschau. Een evenement georganiseerd door Microsoft met de nadruk op de cloud. Met 16 system engineers verdiepten we ons twee dagen in de wereld van office 365 en Azure.Microsoft Tech Summit 2018 Warschau

Het evenement

Tech summit is geen “one hit wonder”. Met  steden als Singapore, Cape Town, San Francisco, Toronto en Amsterdam trokken ze de wereld rond om af te sluiten in Warschau. Het Expo XXI gebouw beschikte over meer dan 10 sessie-ruimtes waar 2.600 IT’ers de ene sessie na de andere konden volgen. Een voorafgaande screening van het programma was dus zeker nodig. Het was dan ook een moeilijke keuze om de juiste sessies uit te kiezen. Gelukkig lagen de interesses onderling verschillend en konden we nadien iedereen up-to-date houden.

De sessies

Om alle sessies hier uit de doeken te doen zou nogal moeilijk en tijdrovend zijn. Daarom enkele highlights.

Microsoft Tech Summit 2018Productivity and protection for your employees, partners, and customers with Azure Active Directory  een sessie waarin ze Azure active directory gebruiken voor “identity and access management” van de verschillende bedrijfsapplicaties. Gaande van Microsoft applicaties tot 3rd party applicaties.

 

Serverless Cloud Applications, het feit dat je met Azure functions applicaties kan deployen die volledig serverless zijn. Ze gaven hierbij een demo over ‘cold en hot start’. Waarbij u resources automatisch geschaald worden afhankelijk van het aantal requests. Iets wat met Vm’s bijvoorbeeld niet zo flexibel, snel en performant opgezet kan worden.

 

Microsoft Teams Platform: Build and package apps for your modern teams, een sessie over hoe Teams onderliggend werkt. Maar ook hoe je zelf apps kan integreren in Teams om zo uw bedrijf nog te optimaliseren.

 

Containers, an IT Pro approach, het topic en concept is niet echt nieuw meer, maar de uitleg en voorbeelden waren heel goed toegespitst op IT pro’s. Daar waar vroeger in veel sessies de development zijde werd gebruikt in demo’s en voorbeelden was het hier meer toegespitst op System Engineer.

Microsoft Tech Summit WarschauInside Exchange Online liet ons meekijken hoe Exchange online werkt. Voor sommige onder ons niet veel nieuws tot ze aankwamen bij Multi-Geo. Hierbij zagen enkelen van ons een oplossing die ze bij de klant konden gaan overwegen. Het verspreiden van mailboxen over verschillende Microsoft datacenters over de hele wereld. Er was maar één minpunt, het begint pas vanaf 5.000 mailboxen. Wat we bij veel van onze klanten niet halen. Laat ons hopen dat dit aantal in de toekomst nog zal dalen.

Teambuilding

We moeten het niet onder stoelen of banken steken. We hebben daar veel gelachen. Zo herinner ik mij nog de zoektocht naar een restaurant. Niet gemakkelijk voor 16 mensen in een stad die niemand kent. Na het raadplegen van Google maps vonden we iets op een paar minuten wandelen. Eens aangekomen was er geen plaats meer. Gelukkig was de kok zo vriendelijk om met ons mee te stappen naar een restaurant van een goede vriend van hem een straat verder. Eenmaal binnen waren de ober zijn eerste woorden “16 beer, 16 vodka!”. De avond was dus goed ingezet. Na lekker eten, drinken en veel plezier die avond zijn er verhalen die we dan ook achtergelaten hebben in Polen.

We sloten onze trip dan ook vermoeid af met veel nieuwe informatie, een eerste uber ervaring en belangrijker nog, een hechter team.

Microsoft Tech Summit Warschau

Over de auteur

Nick Merlevede

Nick Merlevede

System Engineer

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Volgende keer mee op conferentie met onze System Engineers?

Neem eens een kijkje naar onze openstaande jobs!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector