Axxes IT Consultancy

Infra tracks en trainees

Deze nazomer verwelkomen we weer nieuw jong talent bij Axxes. Axxes investeert al jaren in schoolverlaters via het Software Development Traineeship. Op vraag van de markt worden dit jaar ook een tiental trainees met affiniteit voor infrastructuur in een gelijkaardig format klaargestoomd worden voor consultancy. 19 augustus starten zij aan het algemeen Infra Startersprogramma of de Open Source Masterclass dat hen zal opleiden tot volwaardige System Engineers en Open Source Engineers.

Groepsfoto infra trainees 2019

Waarom een traineeship?

We geloven sterk in schoolverlaters maar we zien toch steeds een afstand tussen de academisch opgebouwde kennis en het niveau dat noodzakelijk is om projectmatig en zelfstandig op IT projecten te kunnen werken binnen bedrijfsomgevingen. Om deze gap te verkleinen investeert Axxes al jaren in interne traineeships waar onze young professionals de zaken voorgeschoteld krijgen, meer vanuit een praktisch oogpunt. Zo bereiden we onze consultants voor op het echte werk.

De Infra tracks in a nutshell

  • Sterk up-to-date programma

De programma’s worden qua opbouw en inhoud samengesteld op basis van de cruciale technologieën die nodig zijn op projecten. “Is het programma up-to-date?” “Beantwoordt deze aan de vraag van de markt en onze klanten?” zijn vragen die centraal staan.

Bij het Infra Startersprogramma geven we een aanzet voor het gebruik van relevante technologieën binnen systeem- en netwerkbeheer. Het starterspakket start met een intensieve week en extra opleidingsdagen verspreid over een 5-tal weken. Terwijl kunnen zij aan de slag op projecten of studeren zij voor certificaties.

In de Open Source Masterclass zoomen we in op Linux en Open Source technologieën. In een 3-weken durende DevOps track worden de meest courante technologieën bijgebracht. Op het einde van het traject leggen de trainees hun examen voor het certificaat LPIC-1 af.

  • Een traineeship vollédig door en voor Axxes

Het traineeship wordt getrokken door onze Axxes consultants zelf. Zij hebben veelal zelf het traineeship gevolgd en zijn dagdagelijks met de technologieën aan het werk. Dat komt anders over dan in een klaslokaal. In het traineeship geven de coaches vanuit hun beleving en ervaring de juiste kennis en passie door aan de trainees. Waar we vroeger ook beroep deden op externe experten in het veld, worden dit jaar alle technische vakken volledig gegeven door onze eigen mensen op maat van wat vandaag relevant is.

  • Gerichte selectie

De trainees die met de track zullen starten zijn eerst een strenge selectie doorgaan. Zijn ze gebeten door technologie? Hebben ze een academische achtergrond in ICT en hebben ze daarnaast de juiste attitude en potentieel? Samen met de andere geselecteerde trainees starten ze als een hecht team binnen Axxes. 

Op het programma in 2019

Bekijk hier het Infra Startersprogramma:

Infra Startersprogramma 2019 Open Source Masterclass 2019

Bekijk hier het programma van de Open Source Masterclass:

Open Source Masterclass 2019

Enthousiaste klanten over onze trainees

“We decided to work with Axxes because even during the first stages of the project they truly understood our requirements; they offered us the best solution for our specific project.

The communication was clear throughout the project and even after the implementation of the tool. They are always available in case of issue, or request for an improvement.

Axxes is trying to build a good relationship with the companies they are working with; they are trying to know us and our business. If I had to qualify Axxes in 3 words it would be: communication, trust, and efficiency.”

– Sarah De Rocker, Quality Assurance & Regulatory Affairs Officer bij Ajinomoto

“Om de tijdige oplevering van de nieuwe functionaliteiten in de applicatie te kunnen garanderen, moesten we ons team uitbreiden. Voor ons team was hierbij niet enkel de technische kennis van belang, maar ook de integratie in het team.

We hebben gemerkt dat het traineeship van Axxes kwalitatief erg goed is, waardoor Arne direct inzetbaar was en een meerwaarde betekent in ons ontwikkelingsteam, zowel op technisch vlak als op het vlak van softskills.”

– Sofie Vanheuchelom, Teamlead Development bij SCK-CEN

Meer info over de tracks & trainees?

Graag meer informatie gehad over het Infra Startersprogramma of de Open Source Masterclass? Laat je emailadres achter en we bezorgen je het volledige programma en de CV’s van onze beschikbare trainees.

Eén van onze infra trainees aan de slag op jouw project?

Neem contact op met ons sales team om de mogelijkheden te bekijken.