Axxes IT Consultancy

Freelance Event: Security – OAuth 2.0 en OpenID Connect

! De inschrijvingen zijn afgelopen. Plaats je hier op de wachtlijst !

Security is ongetwijfeld één van de hotste topics van dit moment. Als IT professional kom jij vandaag waarschijnlijk meer dan ooit in aanraking met allerlei vragen rond security. Daarom nodigen we graag onze freelancers uit voor ons jaarlijkse content event, waarin we deze materie samen onder de loep nemen.

Philippe De Ryck

Op donderdag 28 november (18-22u) nodigt Axxes Philippe De Ryck uit om een training te geven over Security, meer bepaald over ‘OAuth 2.0 en OpenID Connect’.

 

 

Agenda

  • 18u: Verwelkoming
  • 18.30u: 1ste algemene sessie: Recent evolutions in the OAuth 2.0 and OpenID Connect landscape
  • 19.30u: hapje en drankje
  • 20.30u. 2de technische sessie: Designing a secure OAuth 2.0 and OpenID Connect architecture
  • 22.00u.: einde

Locatie

Entrepot9
Entrepotkaai 10A
2000 Antwerpen

De avond zal ingedeeld worden in 2 delen:

1ste sessie is een overzicht van de recente evoluties binnen OAuth 2.0 en OpenID Connect

OAuth 2.0 en OpenID Connect zijn complexe technologieën. Vaak wordt verondersteld dat OAuth 2.0 authenticatie en autorisatie afhandelt, wat helemaal niet het geval is. Binnen OAuth 2.0 zijn er trouwens een zestal flows, elk met een specifiek doel. Daarbij komt OpenID Connect (OIDC), wat gebaseerd is op OAuth 2.0, maar een ander doel voor ogen heeft. Daarboven komt dan nog eens dat de best practices het laatste jaar sterk geëvolueerd zijn.

In deze sessie ontrafelen we de verwarring rond OAuth 2.0 en OIDC. Aan de hand van praktische use cases analyseren we het precieze doel van beide technologieën. We bekijken de meest relevante flows en huidige best practices. Na afloop van deze sessie heb je een grondig beeld van OAuth 2.0 en OIDC, en weet je welke rol deze technologieën spelen in moderne applicaties.

 

2de sessie gaat dieper in op de architectuur, de security aspecten en de huidige best practices binnen OAuth 2.0 en OpenID Connect

Het begrijpen van de OAuth 2.0 en OpenID Connect (OIDC) flows is maar het begin van de puzzel. Hoe kan een applicatie deze technologieën gebruiken om toegang te krijgen tot een API? Hoe wordt informatie voorgesteld, beveiligd, en verstuurd? En hoe maak je autorisatie-beslissingen met de verkregen access tokens?

In deze sessie bekijken we OAuth 2.0 en OIDC vanuit het perspectief van een applicatie. We onderzoeken hoe je deze protocols kan integreren in een applicatie-architectuur. Hierbij belichten we vaak-voorkomende fouten in bestaande applicaties, samen met de huidige best practices. Na afloop van deze sessie heb je een goed overzicht van de veiligheidsaspecten van OAuth 2.0 en OIDC.

 

Dit event organiseren wij voor freelance IT’ers en zal doorgaan in regio Antwerpen. De exacte locatie wordt later gecommuniceerd.

P.S.:  neem gerust je freelance IT-collega mee.

 

! De inschrijvingen zijn afgelopen. Plaats je hier op de wachtlijst !
* laat het formulier even laden indien dit niet meteen zichtbaar is

Vragen over dit event?

Richt je tot je ons freelance team!