Axxes IT Consultancy

Europees Sociaal Fonds (ESF)

Het Europees Social Fonds (ESF) investeert samen met Vlaanderen en Europa in arbeidskansen en kwaliteitsvolle loopbanen. Vernieuwende projecten worden opgezet om maatschappelijke uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan. In dit kader financiert ESF het project ‘Duurzaam Loopbaanbeleid’ binnen Axxes.

Met dit ESF-project willen we een aantal werkpunten in ons HR-beleid oplossen. In onze bedrijfswaarde staat ‘betrokkenheid’ hoog genoteerd: “Het succes en de groei van Axxes is het resultaat van de betrokkenheid en de inzet van onze medewerkers. In een sterk concurrentiele markt, biedt ons streven om onze klanten altijd hoogwaardige consultants te leveren, ons een voorsprong op concurrerende bedrijven”. Als onze medewerkers tevreden zijn, stralen ze dat ook uit op de werkvloer en naar onze klanten. Daarom vinden we het belangrijk om vanuit HR te werken op de domeinen die zij hebben aangereikt via de verschillende kanalen die we aanbieden.

De algemene doelstellingen en resultaten van dit project zijn als volgt samen te vatten:

  • Een beter onthaalbeleid waardoor medewerkers zich sneller thuisvoelen in onze organisatie door het uitrollen van een peter-meterschap traject.
  • Meer focus op vrije tijd en ontspanning door het nieuwe gezondheidsbeleid dat we willen uitrollen;
  • Tegemoetkomen aan de vraag van onze medewerkers omtrent thuiswerk (wat echt wel meer en meer ingeburgerd geraakt bij IT-bedrijven). We streven ernaar dat elke dag minstens 25% van onze medewerkers van thuis uit werken en dus niet werken vanuit het kantoor bij onze klant;
  • Een nieuw evaluatie- en functioneringsproces introduceren dat tegenmoet komt aan de wensen van alle actoren. Dit omvat o.a. meerdere evaluatiemomenten en het gebruik van een laagdrempelig opvolgingsysteem (specifieke talent management software);
  • Evolueren naar strategisch niveau op het gebied van loopbaanbeleid door het uitwerken van een draaiboek voor loopbaangesprekken.

Contact Axxes