Axxes IT Consultancy

Axxes Great Place to Work Certified!

We mogen fier zijn bij Axxes IT Consultancy! Tijdens de Best Workplaces award show werden we tot één van de beste werkplekken van België genomineerd. Vanaf heden mogen we ons dan ook ‘Great Place to Work® Ambassador 2017’ noemen. En daar mogen we met z’n allen terecht trots op zijn!

“Een Great Workplace is een werkomgeving waar je de mensen waarvoor je werkt vertrouwt, je trots bent op wat je doet en plezier beleeft op de werkvloer”
– Robert Levering, mede-oprichter Great Place to Work

Wie of wat is Great Place To Work?

Axxes IT-consultancy is Great Place to Work® certifiedMaar wat betekent dit nu juist? Wel, Great Place to Work® is een organisatie die door middel van een jaarlijks onderzoek de best workplaces in kaart brengt. Op die manier helpt het organisaties om fantastische werkplekken te creëren die gebaseerd zijn op vertrouwen.

Het Great Place to Work® model geeft een objectieve standaard op het gebied van goed werkgeverschap en een mensgerichte organisatiecultuur. Het jaarlijks onderzoek van Great Place to Work® is gebaseerd op data van 10 miljoen medewerkers in 50 landen die 6000 organisaties vertegenwoordigen.

In België is Great Place to Work® een initiatief van Vlerick Business School.

Hoe word je een Great Place to Work®?

Aan de hand van een anonieme werknemersbevraging brengen ze bij tal van organisaties in kaart in welke mate werknemers tevreden zijn bij hun werkgever. De daaropvolgende HR audit geeft weer welke aanpak je als bedrijf hanteert om de juiste werkcultuur te creëren.

Uit deze twee rapporten bleek dat onze collega’s Axxes meer dan een aangename organisatie vinden om voor te werken! Met een algemene werknemerstevredenheid van maar liefst 91% presteren we sterk! Dit samen met een geslaagde HR audit maakt dat Axxes zich succesvol inzet om een mensgerichte organisatie te zijn.

Maar deze rapporten en feedback leren ons niet alleen onze troeven. Ook de werkpunten worden aangehaald zodat we onze werkomgeving kunnen blijven verbeteren.

Wat maakt Axxes zo’n Great Place to Work®?

Vanaf het allereerste begin (°1998) promoot Axxes een open cultuur waar kwaliteit, groei en feel good de bouwstenen zijn. Al bijna 20 jaar is Axxes één grote familie. Een no-nonsense, individuele aanpak geeft elke medewerker de mogelijkheid om deel te nemen aan kleine of grote initiatieven. Op die manier proberen we iedereen te betrekken in de verdere ontwikkeling van Axxes.

Het kapitaal van onze organisatie zijn onze medewerkers. Hun inzet en expertise maken elke dag het verschil. Het is dan ook onze grootste doelstelling om deze talenten bij ons te houden, verder te ontwikkelen en te laten doorgroeien binnen hun vakgebied. Met zowel formele als informele events informeren en motiveren wij hen in een ongedwongen sfeer.

“Alvorens we beslissingen nemen, staan we altijd stil bij de mogelijke impact ervan op onze mensen. Indien een beslissing geen meerwaarde biedt voor onze medewerkers is er ook geen reden om ermee door te gaan. Onze baseline is niet voor niets IT is about People”, Aldus Toon Verbuyst, HR Manager bij Axxes.

“Wij investeren al jaren dagelijks in de kwaliteit van wat we doen en hoe we het doen. Onze medewerkers komen daarbij altijd op de eerste plaats”
– Benjamin Goesaert, Managing Director bij Axxes

Uit de Great Place to Work® bevraging blijkt dat drie factoren vandaag aan de basis liggen van het succes van Axxes. Dat zijn niet toevallig ook de factoren die bij Great Place to Work® algemeen kenmerkend zijn voor een best workplace:

  • Het vertrouwen van de werknemers in hun management
  • De trots van de werknemers over hun prestaties
  • En het plezier dat ze beleven op de werkvloer

We zijn terecht fier op dit resultaat! Maar wat spreekt meer dan de -anonieme- mening van onze eigen medewerkers op de vraag uit de Great Place to Work® bevraging wat Axxes zo bijzonder of uniek maakt.

“Binnen Axxes is er een echte familieband aanwezig. Het management probeert de verschillende werknemers vaak samen te brengen, waardoor deze band nog sterker wordt. Ook is er een zeer goede opvolging en is Axxes bezig met de carrière van zijn werknemers, wat een groot voordeel is.”

“De manier waarop we als één team achter elkaar staan, zowel de kleinere dingen als de grotere zaken op tafel kunnen gooien in een open en eerlijke communicatie.”

“De team spirit zit heel goed, er worden op regelmatige basis teambuilding evenementen en opleidingen georganiseerd. De collega’s zijn gedreven in wat ze doen, zijn positief ingesteld en gemotiveerd. Er is vlot contact met het management, men staat open voor vragen. Er wordt rekening gehouden met de woon-werk afstand bij consultancy projecten.”

“Ik kreeg onmiddellijk enorm veel vertrouwen en verantwoordelijkheden van zowel HR als management en Sales. Iets wat ik niet gewoon was bij mijn vorige werkgever.”

“Wij zeggen niet dat wij een team zijn, wij zijn een team.”

Great Place To Work Award Show 2017

Great Place To Work Award Show 2017

Comments are closed.

Share this article

GET TO KNOW US BETTER

Get to know Axxes and our corporate culture!

Werken bij een great place to work?

Neem een kijkje op onze jobpagina of neem contact op en we bekijken samen jouw carrière bij Axxes!

Keep up with news and updates in the sector