Axxes IT Consultancy

Pizza, beer & code talk – Visug

Pizza, beer & code talk

Er werd in een rondje ‘dot voting’ gekeken in welke IT onderwerpen er het meeste interesse was.Op 28 februari ging bij ons op kantoor de eerste Visug unplugged sessie door onder de titel ‘pizza, beer & code talk’. Voor het Visug publiek leek een sessie zonder vaste spreker en onderwerp waarschijnlijk nog wat vreemd. Op andere user groups is het echter al een beproefd concept. Wij waren alvast enthousiast om ermee aan de slag te gaan.

Rond 18u liepen de deelnemers binnen, en weinig later gingen we aan de slag. Er waren 2 kolommen op het bord ‘I can talk about’ en ‘I want to hear about’. De bedoeling was dat iedereen technische onderwerpen zou ophangen in de vorm van post-its in deze 2 kolommen. Daarna werd er met een rondje ‘dot voting’ gekeken in welke onderwerpen er het meeste interesse was.

De bedoeling was dat iedereen technische onderwerpen zou ophangen op het bordIndien het een onderwerp uit de kolom ‘I can talk about’ betrof, kreeg de spreker een tijdslot van 15 minuten om iets te vertellen over zijn onderwerp waarna de groep kon beslissen om nog iets langer door te gaan, of naar het volgende onderwerp te gaan. In de andere kolom waren er 2 opties: ofwel stond er een spreker op uit het publiek, ofwel werd er een groepsgesprek gehouden, waar we samen het onderwerp verkenden.

Er waren 2 kolommen op het bord ‘I can talk about’ en ‘I want to hear about’. Tijdens het nuttigen van een drankje werden de eerste onderwerpen behandeld tot het eten arriveerde. Door enkele last minute afzeggingen was er een overvloed aan pizza, die we zelfs met de beste wil van de wereld niet hadden op gekregen. Toen onze magen dus rijkelijk gevuld waren, hebben we nog een paar onderwerpen aangesneden. Rond 21u hebben we dan de gesprekken afgerond.

Besproken onderwerpen

Uiteindelijk zijn de volgende topics de revue gepasseerd:

  • Automated UI tests
  • Working with Remote teams
  • Azure: what’s new
  • Azure IoT Hub
  • NServiceBus basics

Iedereen nam deel aan de gesprekken en de sfeer was heel vlot en dynamisch. De avond vullen met de voorspelde ‘code talk’ was dan ook geen enkel probleem. Meer nog, op het einde van de avond bleven er nog een hele boel onderwerpen onaangeroerd op het bord hangen. Er is dus zeker nog ruimte voor een vervolgsessie! Ik vond het alvast heel leuk, en kijk al uit naar de volgende editie.

De eerste Visug unplugged sessie door onder de titel ‘pizza, beer & code talk’. Onze IT medewerkers genoten van een overvloed aan pizza en drankjes

 

Reacties zijn gesloten.

Over de auteur

Hannes Lowette

Hannes Lowette

Head of Learning & Development

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Ben jij ook in voor pizza, beer & code talk?

Hou onze website in de gaten voor volgende events!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector