Axxes IT Consultancy

#HashCode ’18 – De strijd

Google Hash Code 2018 AxxesDonderdagavond, 17 uur. De troepen van Axxes beginnen het kantoor binnen te stromen. In pelotons van vier, gewapend met laptops. Eens aangekomen volgt de eerste bevoorrading voor Google Hash code: Nalu’s à volonté. Vervolgens begint de briefing. Na een spannende (en langgerekte) inleiding door het geallieerde Google volgt de technische toelichting van de missie: schrijf een algoritme voor zelfrijdende auto’s om zoveel mogelijk mensen succesvol, binnen de wachttijd, op hun bestemming te brengen. Hiervoor krijgen de teams 4 uur de tijd. Met de nodige documentatie trekken de pelotons naar hun persoonlijke strijdgebied.

Google Hash Code 2018 AxxesWe volgen team Axxes_1, die alvast een medaille opgespeld krijgen voor meest originele teamnaam. Ze vliegen er onmiddellijk in, beginnende met een tactische voorbereiding. Plannen worden op het bord getekend, ideeën in de groep gegooid, om vervolgens aan een eerste implementatie te beginnen. Er is amper tijd om de Thaise noodle bevoorrading tegen sneltempo binnen te spelen. Bloedstollend wordt het pas wanneer het concurrerende team in de loopgrachten naast hen onder luid gejuich aankondigen dat ze een eerste oplossing ingediend hebben. Een extra duw in de rug om een tandje bij te steken dus. Even later wordt de eerste oplossing ingediend door Axxes_1 en vanaf dan gaat de bal snel aan het rollen. Het ene idee na het andere wordt in de groep gegooid om geïmplementeerd en ingediend te worden. Voor ze het allemaal goed doorhadden waren de vier uur bijna op. Dat was echter geen reden om te stoppen: tot de laatste minuten werd de strijd gestreden en werden er nog snel enkele ‘quick fixes’ geprogrammeerd om de laatste punten in de wacht te slepen.

Drie teams van Axxes IT consultancy wisten zich binnen de top 20 van België te plaatsen Google Hash Code 2018Na de strijd kwamen alle teams samen om in spanning de uitslag af te wachten. En de uitslag mocht er zeker zijn: drie teams van Axxes wisten zich binnen de top 20 van België te plaatsen, en ook de andere teams haalden een mooie eindscore. Maar uiteraard was dat niet het belangrijkste punt van de avond; dat waren de samenhorigheid, het teamwork en de sfeer. Drie pijlers die binnen Axxes steeds sterk vertegenwoordigd zijn.

Een zeer geslaagde avond dus. Team Axxes_1 kijkt alvast uit naar de volgende editie van Google Hash Code (en begint ook alvast na te denken over een betere teamnaam).

Nog enkele tips die we de competitie willen meegeven:

  • Zet reeds op voorhand een git project op dat je deelt met je ploeg.
  • Schrijf zeker en vast al een input reader en writer.
  • Programmeer niet met meer dan twee machines.
  • Sta stil bij het datamodel dat je creëert. Hou het simpel!
  • Make it work, make it right, make it fast.
  • Have fun!

Ben – Bryan – Gert-Jan – Michael

Google Hash Code 2018 Axxes

 

Reacties zijn gesloten.

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

    Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector