Axxes IT Consultancy

Welkom .NET, Java én Infra trainees!

Bij Axxes mochten we 27 kersverse trainees verwelkomen! Op 19 augustus stroomde er weer jong IT geweld binnen via verschillende traineeships. Dit jaar werden niet enkel junior Java en .NET consultants opgeleid. Ook juniors met affiniteit voor infrastructuur werden in een gelijkaardig format klaargestoomd voor consultancy.

Bekijk hier de video van de traineeships 2019:

De verschillende Axxes traineeships

Al van in het begin investeert Axxes 10 jaar in schoolverlaters via het Software Development Traineeship. In een intensief en praktijkgericht programma worden trainees klaargestoomd om projectmatig development projecten aan te gaan bij onze klanten. Al veel klanten zijn enorm tevreden met de services die onze young potentials op hun projecten leveren. Dit jaar werden ook System Engineers en Open Source Engineers opgeleid worden in een pittige track.

Axxes traineeships 2019

.NET Track

In de .NET track werden 12 .NET’ers opgeleid in de nieuwste en meest gangbare .NET technologieën.

Zo stond op het .NET programma: ASP.NET MVC, MongoDB, LINQ & Entity Framework, .NET Service Frameworks, SOLID, threading,… Naast de lessen wordt de geziene kennis meteen in de praktijk omgezet via een project case.

Lees hier meer over de .NET track

Java Track

Ook de 9 Java trainees kregen een intensieve deep-dive in de hedendaagse en opkomende technologieën binnen het Java landschap.

In de Java track zoomden we in op: Spring (Intro, Data, Security), Events & Threading, React, MongoDB, Microservices, Docker, Linux, AWS,… en zoveel meer! Net zoals bij .NET werden de Java trainees meteen getest via een praktijkgerichte case.

Lees hier meer over de Java track

Infra Startersprogramma

Schoolverlaters die zich willen specialiseren binnen een systeem- en netwerkbeheer geven we een aanzet voor het gebruik van relevante technologieën in coporate projectomgevingen. Concreet bestaat het starterspakket uit verschillende opleidingsdagen, verspreid over een 5-tal weken.

Tijdens het Infra Startersprogramma kwamen volgende topics aan bod: ITIL, PowerShell, Windows Server 2019, VMware Vsphere, VEEAM, Azure,…

Lees meer over het Infra Startersprogramma

Open Source Masterclass

Steeds meer van onze klanten kiezen voor Linux en Open Source technologieën. Om hier antwoord op te bieden voorzien we een 3-weken durende DevOps-track.

De technologieën die werden bijgebracht in de Open Source Masterclass: GIT, Scripting (Bash/Python), AWS, Puppit, Ansible, Docker,…

Lees meer over de Open Source Masterclass

Waarom een traineeship?

We geloven sterk in het potentieel van schoolverlaters maar we zien toch steeds een afstand tussen de academisch opgebouwde kennis en het niveau dat noodzakelijk is om projectmatig en zelfstandig op IT projecten te kunnen werken binnen bedrijfsomgevingen. Om dit verschil te verkleinen investeert Axxes al jaren in traineeships waar onze young professionals de zaken voorgeschoteld krijgen, meer vanuit een praktisch oogpunt. Zo bereiden we onze trainees voor op het echte werk.

Nog twijfels om samen te werken met een starter? Laten we die wegnemen via het artikel de grootste barrières bij werken met juniors (en wat zij vanaf dag 1 kunnen betekenen).

Zij kozen al voor een Axxes trainee (en waren laaiend enthousiast)

  • “Om de tijdige oplevering van de nieuwe functionaliteiten in de applicatie te kunnen garanderen, moesten we ons team uitbreiden. Voor ons team was hierbij niet enkel de technische kennis van belang, maar ook de integratie in het team. We hebben gemerkt dat het traineeship van Axxes kwalitatief erg goed is, waardoor Arne direct inzetbaar was en een meerwaarde betekent in ons ontwikkelingsteam, zowel op technisch vlak als op het vlak van softskills.”
    – Sofie Vanheuchelom, Teamlead Development bij SCK-CEN

 

  • “Het Axxes traineeship selecteert gemotiveerde schoolverlaters zoals Lode met een goede basiskennis en een enthousiaste, gemotiveerde ingesteldheid. Na het doorgedreven trainingsprogramma was trainee Lode onmiddellijk klaar om in een van onze projecten ingezet te worden en vanaf dag 1 productief te zijn.”
    – Edwin Speckamp, Product Manager bij SmartWithFood

 

  • “Dries kreeg na zijn aanwerving bij Axxes een grondige opleiding, die ook ons project ten goede kwam. Axxes stelt zich heel flexibel op tegenover ons, zodat we de opdracht in verschillende stappen hebben kunnen uitbreiden. Een aangename ervaring voor Group Joos.”
    – Viktor D’Huys, ICT Manager bij Group Joos

Interesse?

Meer weten over onze beschikbare trainees? We sturen met plezier meer informatie op.

 

Reacties zijn gesloten.

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Een trainee op jouw project?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector