Axxes IT Consultancy

Van trainee naar trainer

Iedereen die al eens een les, training of eender wat voor opleiding heeft gegeven, herinnert zich vast nog de eerste keer. Het niet weten wat je te wachten staat. Is de training te lang of te kort? Gaan de trainees/studenten al voorkennis hebben over het onderwerp of niet? … Dat zijn de eerste vragen die bij mij naar boven kwamen toen ik mijn eerste training moest geven. En ik denk dat ze zeker ook herkenbaar zijn voor anderen! In dit artikel ga ik het hebben over mijn overgang van trainee naar trainer, en over die eerste keer lesgeven.

Maar eerst kort wat achtergrond over mezelf: Ik ben geboren en getogen in de Kempen. Ik heb Toegepaste Informatica gestudeerd aan de Thomas More Hogeschool in Geel en ik ben onmiddellijk na mijn studies begonnen in het Software Development Traineeship bij Axxes. Dat was in 2015. Ik heb nu dus iets meer dan 2,5 jaar ervaring binnen software development, in de Microsoft stack, want dotnet rocks! Ik heb ook erg veel interesse in web development en de werking van AI & bots.

Axxes traineeship 2015

Ik herinner me nog heel goed mijn eigen Software Development Traineeship. Toen ik begon wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar ik had er wel heel veel zin in. Toen het lesschema bekend raakte, was ik verbaasd. De helft van de topics waren voor mij nog onbekend. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik was even in paniek! Tijdens de opleidingen werd gelukkig alles duidelijk. De zaken werden ook meestal uitgelegd door middel van hands-on oefeningen. Ik merk ook dat, nu ik op project zit, veel van die zaken dagdagelijks terugkomen in mijn job en dat het Traineeship ervoor heeft gezorgd dat ik met een kickstart ben kunnen beginnen aan mijn carrière!

“Toen het lesschema van het traineeship bekend raakte, was ik verbaasd. De helft van de topics waren voor mij nog onbekend! Tijdens de opleidingen werd gelukkig alles duidelijk. Ik merk ook dat, nu ik op project zit, veel van die zaken dagdagelijks terugkomen in mijn job en dat het Traineeship een kickstart was voor mijn carrière!”

Na mijn eerste jaar werkervaring, vroeg Axxes mij of ik ASP.NET MVC zou willen geven tijdens het Traineeship. De trainer die dit voorheen gegeven had was weggevallen, dus zochten ze iemand die dat onderwerp wou overnemen. Ik zag dit als een nieuwe ervaring, en dus een kans die ik zeker wou grijpen. Ik heb het zonder twijfelen toegezegd. Maar voordien had ik nog niet echt een training of les gegeven, en al helemaal geen van 2 dagen. Nadat ik had toegezegd had ik dus wel wat twijfels over hoe ik dit zou moeten aanpakken en wat ik moest verwachten.

Dankzij de Competence Coaches zijn mijn voorbereidingen goed verlopen. Zij hebben me op weg gezet met informatie over hoe ik de training best kon structureren en voorbereiden. Ze hebben me ook het trainingsmateriaal dat ze nog hadden van de vorige jaren bezorgd. Dit heeft mij inspiratie gegeven en een idee van hoe ik de training kon aanpakken. Het moeilijkste was voor mij toch zeker de inschatting maken van de moeilijkheidsgraad en de duur van de oefeningen en van de training op zich. Ik was onzeker of de oefeningen en het lesmateriaal dat ik had voorbereid van voldoende niveau waren, en vooral of het genoeg was of niet. Hier heeft het materiaal dat ik via Axxes ter beschikking heb gekregen goed geholpen, zo had ik iets om mee te vergelijken. Ik heb voor de zekerheid voldoende oefeningen voorbereid, zodat de trainees die sneller mee waren zeker niet zonder werk zouden komen te zitten.

Jente Vets

“Als Axxes vroeg of ik ASP.NET MVC wou geven, zag ik dit als een nieuwe ervaring. Nadat ik had toegezegd had ik wel wat twijfels. De begeleiding van de coaches en het trainingsmateriaal van voorbije jaren hebben me geholpen om de juiste inschatting te maken van moeilijkheidsgraad en hands-on oefeningen.”

Ik vind het ook een enorm voordeel dat ik zelf ook Trainee ben geweest. Hierdoor weet ik wat de trainees ervaren tijdens zo’n training. Ik heb toen zelf aangevoeld dat je het beste kan bijleren door de dingen gewoon te doen. Daarom heb ik de nadruk gelegd op hands-on oefeningen, want die zijn super belangrijk.

Na elke training vragen we aan de trainees hoe ze de training & de trainer ervaren hebben, en wat ze eventueel zouden aanpassen. Zo kunnen we er elk jaar voor zorgen dat de kwaliteit er altijd op vooruitgaat. Ik vond het heel erg spannend toen ik dit begon te lezen, want je weet nooit hoe de trainees jouw training ervaren hebben. Gelukkig waren de commentaren op de evaluatieformulieren heel erg positief.

Voor mezelf is het een super ervaring geweest, en ik ben er ook zeker van dat ik dit met veel plezier in de toekomst opnieuw ga doen. Ik zie mezelf wel niet als fulltime trainer werken, daarvoor ben ik te graag een coder. Maar als het is om collega’s mee op weg te helpen, graag! Want zo groeien niet alleen zij, maar ook ikzelf, uit tot kwalitatieve Axxes’ers, en dat geeft me heel veel voldoening.

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Zoek jij ook een job waarbij je je ten volle kan ontwikkelen?

Neem eens een kijkje op onze jobpagina

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector