Axxes IT Consultancy

Start Software Development Traineeship 2018

We hebben bij Axxes weer een nieuwe lading straffe developers aan boord. Op 20 augustus startte een nieuwe editie van het Axxes Software Development Traineeship. In deze 8ste editie worden 15 young grads in .NET of Java voorbereid om development projecten aan te gaan bij onze klanten. En dat gebeurt door een 6 weken durende deep-dive in de nieuwste technologieën binnen .NET en Java, gegeven door de experts zelf.

Axxes Software Development Traineeship 2018

Waarom organiseren we een software development traineeship?

We geloven sterk in schoolverlaters maar we zien toch steeds een afstand tussen de academisch opgebouwde kennis en het niveau dat noodzakelijk is om projectmatig en zelfstandig op IT projecten te kunnen werken binnen bedrijfsomgevingen. Om deze gap te verkleinen investeert Axxes al jaren in een development track waar onze young professionals de zaken voorgeschoteld krijgen, meer vanuit een praktisch oogpunt. Zo bereiden we onze consultants voor op het echte werk.

Lichting 2018 filmde zelf hun traject, dat zag er zo uit:

 

Traineeship ’18 – In a nutshell

 • Een sterk up-to-date programma

Ieder jaar wordt het programma dat de young grads voorgeschoteld krijgen herbekeken. Er wordt heel kritisch gekeken naar de opbouw en inhoud van het ganse traineeship. “Is deze nog wel up-to-date?” “Beantwoordt deze nog aan de vraag van de markt en onze klanten?” zijn vragen die centraal staan. Zo wordt elk opleidingsonderdeel geherevalueerd om tot het beste programma te komen met focus op de cruciale technologieën die nodig zijn op projecten.

 • Een traineeship vollédig door en voor Axxes

Het traineeship wordt getrokken door onze Axxes consultants zelf. Zij hebben veelal zelf het traineeship gevolgd en zijn dagdagelijks met de technologieën aan het werk. Dat komt anders over dan in een klaslokaal. In het traineeship geven de coaches vanuit hun beleving en ervaring de juiste kennis en passie door aan de trainees. Waar we vroeger ook beroep deden op externe experten in het veld, worden dit jaar alle technische vakken volledig gegeven door onze eigen mensen op maat van wat vandaag relevant is.

 • Een traineeship van 18 maanden – nieuw: “future-proof opvolgweken”

Na de intensieve 6 weken durende track is het traineeship nog niet afgelopen. Vanaf dit jaar zullen er ook opvolgmomenten georganiseerd worden in vorm van een “future-proof week”. Daar gaan we via technische sessies dieper in op de gangbare technologieën en trends zoals DDD principles, Big Data, GDPR,… Zo blijven de trainees geprikkeld en worden ze een nog betere developer.

 • Een gerichte selectie

De trainees die met de track zullen starten zijn eerst een strenge selectie doorgaan. Zijn ze gebeten door technologie? Hebben ze een academische achtegrond in ICT en hebben ze daarnaast de juiste attitude en potentieel? Samen met de andere geselecteerde trainees starten als een hecht team binnen Axxes. 

 • Project case ‘Wie is het?’

Gedurende het traineeship zullen onze developers werken aan een project case waarbij ze alle nieuwe technologieën meteen in de praktijk zullen toepassen. Het project betreft een mobiele site en applicatie waarbij spelenderwijs kan geoefend worden op de namen van onze Axxes collega’s. De trainees worden zo technisch uitgedaagd en kennen meteen iedereen bij naam!

 

Op het programma in 2018

In 6 weken volgen de trainees een intensief en praktijkgericht programma, opgedeeld in een Java en .NET track.

Java

In de Java track zijn een aantal opleidingsonderdelen volledig herdacht.

 • Spring wordt dit jaar anders ingevuld met meer focus op Spring Boot
 • Nieuw is cursus AWS
 • Ook nieuw: Advanced Pro Java (modern recipes)

Hiernaast krijgen de Java trainees nog Microservices te zien, Linux, events & threading, JavaScript, React & many more.

.NET

Ook in de .NET track zijn een aantal wijzigingen gebeurd.

 • Events & threading wordt vervangen door TPL en Async/await
 • Toegevoegd: SOLID en Monitoring & Logging
 • Azure is twee dagen geworden in plaats van één

Verder ziet .NET nog LINQ & Entity Framework, ASP.NET MVC, .NET Service Frameworks, Azure, Rich UI Development,…

Van trainee naar trainer

Jente Vets coach software development traineeship

Een evolutie die we zien is dat trainees van vorige traineeships zelf ook les beginnen te geven in het huidige traineeship. Het bewijs dat de mogelijkheden er zijn om te groeien en dat het traineeship daarbij een goede springplank is. Lees hier de getuigenis van Jente over zijn overgang van trainee naar trainer. 3 jaar geleden was hij trainee binnen de .NET track, vandaag geeft hij zelf les in ASP.NET MVC.

Deze klanten waren al tevreden over onze trainees

“Na het traineeship hadden de .NET trainees al snel een ‘teamfit’ met het team van Katoen Natie. In het begin kregen ze kleine projecten maar dat is snel geëvolueerd naar projecten die een impact hebben. Vandaag zijn ze volwaardige teamgenoten. Eén van de trainees werd zelfs het aanspreekpunt voor Front End. Heel bewonderenswaardig voor juniors.”

– Tom De Wilde, team lead .NET bij Katoen Natie

 

“Axxes zorgde dankzij hun kwalitatief Software Development Traineeship voor medewerkers die direct inzetbaar waren en een grote meerwaarde betekenen tijdens het ontwikkelingstraject.”

– Jan Buelens, Software Manager Remmicom

 

Meer weten over onze trainees?

Nieuwe lichting software developers trainees Axxes 2018

17 trainees zijn van start gegaan in ons traineeship. Leer lichting 2018 hier alvast beter kennen!

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Eén van onze trainees binnenkort op jouw project?

Neem contact op!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector