Axxes IT Consultancy

Signs you’re born to be an IT Consultant

IT Consultancy. Wat houdt dat juist in en waarom zou je voor een job als IT Consultant kiezen? Tijdens sollicitatiegesprekken merken we vaak hoeveel onzekerheid er bestaat omtrent het begrip consultancy. Hierbij hoe we bij Axxes IT consultancy invullen en wat dat voor jou kan betekenen.

Is IT consultancy iets voor jou? Hier 5 ‘signs’ waarom wel!

1. Je krijgt energie van verandering

Geeft verandering jou energie? Dan is consultancy vast iets voor jou. Je kan aan de slag op verschillende kortdurende projecten waar je in contact komt met veel verschillende omgevingen en technologieën.

Zo geven we binnen Axxes de voorkeur aan projecten van middellange periode. Dit betekent dat onze projecten meestal drie maanden tot een jaar kunnen duren.
Waarom drie maanden? Omdat we het belangrijk vinden dat je diepgang kunt creëren en vertrouwd kunt geraken met een bepaalde technologie.

Waarom maximum een jaar? Eén woord: Variatie! (Het kan altijd dat dit jaar overschreden wordt, maar dan gaan we na of jij binnen deze omgeving nog voldoende ontwikkelingsmogelijkheden ziet.)

Je komt als consultant in contact met veel verschillende omgevingen en technologieën, zodat je ook zelf goed zal kunnen uitzoeken in en met welke jij jezelf het beste thuis voelt. Hier geeft Axxes je maximale ondersteuning.

2. Je leert graag nieuwe dingen

Kom je graag uit je comfortzone, leer je continu nieuwe zaken bij en zeg je ja tegen uitdagingen? Als consultant zal je op regelmatige basis op nieuwe projecten geplaatst worden. Het is dan ook super belangrijk om je kennis op peil te houden via opleidingen en trainingen. Als consultant wordt er van jou verwacht een frisse en objectieve kijk te hebben op problemen die je grotendeels kunt oplossen vanuit je kennis en de ervaring die je opdeed in voorgaande projecten.

Axxes zet sterk in op opleiding: binnen de Axxes Academy word je aangemoedigd om permanent bij te leren!

3. Je bent flexibel

Veel mensen associëren consultancy met ‘heel flexibel’ zijn, dat je regelmatig op verschillende locaties moet werken. Tot op zeker niveau klopt dit en zul je jezelf inderdaad flexibel moeten opstellen naar locatie en omgeving, hoewel er ook rekening wordt gehouden met jouw voorkeur en woon-werk verkeer.

Anderzijds kan consultancy ook jou veel flexibiliteit aanbieden, dit in de context van het uitstippelen van je eigen carrière.

Wij kunnen je in het begin een breed pallet aan projecten aanbieden waardoor je voor jezelf goed zal kunnen uitmaken voor welke zaken je meer aanleg en/of interesse hebt. Op basis hiervan kunnen wij voor jou zeer gericht op zoek gaan naar de juiste projecten – en jou zeer gericht blijven opleiden – zodat je op korte termijn expert kunt worden binnen jouw favoriete technologie en omgeving.

4. Je legt met gemak nieuwe contacten

Als consultant wordt van jou verwacht de juiste communicatieve vaardigheden te ontwikkelen om snel en efficiënt nieuwe contacten te leggen. Dit is ook een stimulans om uit je comfortzone te stappen, sociaal te wezen en bij te leren van anderen.

Extra pluspunt: Wanneer je op regelmatige basis van project, team en opdrachtgever verandert, bouw je ook snel en kwalitatief een uitgebreid professioneel netwerk uit!

5. Je hecht belang aan je eigen personal brand

We leven momenteel in een maatschappij waar branding/uitstraling steeds belangrijker wordt. De manier hoe jij jezelf zult profileren op de arbeidsmarkt, de keuzes die jij maakt, de manier hoe jij je opstelt naar de buitenwereld zal vaak bepalend zijn voor de kansen en uitdagingen die jij krijgt aangeboden. Daarom is het van belang dat je werkt aan je eigen personal branding.

Binnen Axxes staan we klaar om je hier volledig in te ondersteunen. Gaande van een goede begeleiding met opleidingstraject, samengesteld door onze mensen van HR en de Competence Coaches, tot het uitwerken van een sterk CV, het vinden van het juiste project en de voorbereiding er naartoe door ons team van Account Managers.

En, ben jij een geboren IT Consultant?

Herken je jezelf in bovenstaande 5 ‘signs’? Dan is consultancy absoluut iets voor jou!

Benieuwd hoe een carrière bij Axxes eruit ziet? Axxes is actief binnen verschillende domeinen:

1. Software Engineering (.NET, Java & Front-end)Axxes is specialist binnen .NET, Java en Front-end Development. Het Axxes Software Development Traineeship is de perfecte springplank voor net afgestudeerde studenten naar een job als IT consultant.
2. System EngineeringWie afstudeert binnen systeem- en netwerkbeheer en zich wil specialiseren binnen een technisch infrastructuurdomein, beschikt zodra hij/zij het werkveld induikt over een resem aan professionele mogelijkheden via het Infra Startersprogramma.
3. Software TestingTest analyse, automation, management,… Er zit toekomst in software testing. Via het QA program word je een test specialist in no time.

Reacties zijn gesloten.

Over de auteur

Roel Van Heurck

Roel Van Heurck

HR Advisor

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Ben jij een geboren IT Consultant?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met recruiter Nicolas! Hij is op zoek naar jou!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector