Axxes IT Consultancy

Onze liefde voor conferenties

Techorama zindert nog na, en de volgende technische conferenties zijn nog even in de toekomst. Dit is dus een ideaal moment om mijn gedachten eens op een rijtje te zetten en neer te schrijven waarom onze aanwezigheid op zo’n conferentie nu net zo belangrijk is.

Ondersteunen van de community

Welkom op Techorama!Veel conferenties, en Techorama is daar geen uitzondering op, vinden hun roots in de community. Het zijn weliswaar geen liefdadigheidsinstellingen, maar ze kunnen vaak maar moeilijk overleven zonder sponsors. Het sponsorgeld van bedrijven zorgt ervoor dat de kwaliteit gegarandeerd kan blijven, dat internationale sprekers kunnen uitgenodigd worden, dat ticketprijzen stabiel blijven, enzovoorts.

Waar we kunnen dragen we met Axxes ook graag ons steentje bij. We sponsoren diverse user groups zoals Azug. We hosten regelmatig een event zoals de eerste Visug unplugged sessie onder de titel ‘pizza, beer & code talk‘ of een Google Hash Code hub (lees hier de strijd van 2018). Af en toe leveren we zelfs een spreker, zo gaf onze consultant Florian Verdonck een talk over Fable op Techorama.

We doen dit omdat we het belangrijk vinden dat die initiatieven er zijn. Ze bieden aan onze consultants een plaats om bij te leren, te groeien en een netwerk uit te bouwen. Daar plukken we als bedrijf onrechtstreeks ook de vruchten van, dus is een bijdrage van onze kant zeker op zijn plaats.

Kennis maken met potentiële Axxes’ers

Maar onze stand is er niet enkel omwille van ons groot hart voor de community. We zijn net als veel van onze concullega’s aanwezig op conferenties binnen ons vakgebied. En dat heeft alles te maken met de schaarste op de arbeidsmarkt. Het vinden van ervaren mensen met de juiste attitude is quasi onmogelijk. En daarom is ‘employer branding’ essentieel. In dat opzicht is niet aanwezig zijn op zo’n conferentie het spreekwoordelijke equivalent van je tenen aan flarden te schieten met een AR-15 assault rifle. Ook daarom zetten we een leuke stand neer en proberen we visibiliteit te creëren bij het publiek. Dat publiek beschouwen we voor de gemakkelijkheid even in zijn geheel als potentiële werknemers. En bij deze mensen proberen we een goed, en liefst accuraat, beeld van onze organisatie te schetsen.

Komen hier dan concrete aanwervingen uit voort? Zelden. Dat is ook niet onze verwachting. We willen vooral contacten leggen, en bestaande contacten onderhouden. Maar toch is ons snoepwinkeltje, want dat is het concept dat we dit jaar voor onze stand gekozen hebben, niet het belangrijkste aspect van de conferentie. Het is zelfs niet de grootste kost…

De Axxes Techorama stand (aka snoepwinkel)Onze eigen mensen op conferenties

Want naast al de potentiële werknemers die daar rondlopen, hebben onze eigen consultants nog veel meer te winnen. Onze mensen zijn letterlijk onze hele business, dus voor hun zijn onze kernwaarden ‘groei’ en ‘kwaliteit’ geen lege beloftes. Wij hechten er enorm veel belang aan dat onze mensen blijven groeien, en blijvend geprikkeld worden. Alleen zo kunnen ze een kwalitatieve job doen bij onze klanten. Deelname aan een conferentie is daarom een essentieel deel van ons opleidingspakket. Want een conferentie is toch anders dan een opleiding. Je kunt de sprekers gemakkelijk benaderen, onderwerpen proeven zonder veel tijd te investeren, uit je comfort zone getrokken worden en je ziet er tal van zaken waarvan je denkt ‘dat moet ik ook eens proberen’. Daardoor komen ze er bijna altijd geprikkeld en gemotiveerd van terug.

En dat is meteen ook de reden dat we dit jaar meer dan 30 tickets hebben gekocht voor onze eigen werknemers om deel te nemen aan Techorama. Wij geloven ook niet zo in de praktijk waarbij 2 werknemers 1 ticket moeten delen, want juist samen aanwezig zijn en sessies met elkaar bespreken is ook heel waardevol. Het is ook gewoon leuker samen, en laat ‘fun’ nu toevallig onze 3rde kernwaarde zijn.

Leuk weetje: Tijdens de laatste editie van Devoxx stonden we bij één van de 8 top bedrijven met het meest aanwezige werknemers!

Devoxx Top Companies Axxes
Collage conferenties Axxes 2018

En Techorama is nog maar een fractie van de conferentie tickets die we dit jaar aankopen. Er stonden en staan er nog een heleboel andere conferenties op de agenda:

Enzovoort! Wij geloven steevast dat elke euro die we daarin steken de moeite waard is.

Tot volgend jaar, Techorama, het was een geweldige editie! En voor sommigen, tot volgende week op NDC Oslo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de auteur

Hannes Lowette

Hannes Lowette

Competence Coach .NET

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Heb je net als ons een liefde voor conferenties?

Kom volgende keer met ons mee! Neem eens een kijkje naar onze openstaande jobs.

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector