Axxes IT Consultancy

Mijn nieuwe (oude) job

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag bij Axxes werk. Dat komt vooral doordat alles bespreekbaar is, zolang we het grotere geheel maar in het oog houden. Binnen die omgeving groeide ik uit van een enthousiaste programmeur tot een initiatief-nemende coach & spreker. En vandaag zetten we de volgende grote stap in dat verhaal.

Groei, een Axxes kernwaarde

Binnen Axxes hechten we altijd enorm veel belang aan de groei van onze mensen. Dat zie je in onze initiatieven: traineeships, opleidingen, conferenties die we bijwonen, de interne conferentie die we organiseren, coaching, kennisdeling en ga zo maar door. Keer op keer verbaast het mij hoe snel mensen groeien als je hun een omgeving geeft waarin dat gestimuleerd wordt. En telkens wanneer ik daar mijn steentje aan bijdraag, heb ik het gevoel dat ik het verschil maak.

Ik kreeg steeds vaker het gevoel dat mijn impact op Axxes groter zou kunnen zijn wanneer ik mij ten volle op precies die dingen zou kunnen concentreren. Dat was voor mij de perfecte aanleiding om het gesprek aan te gaan met ons management. Tijdens die gesprekken hebben we zorgvuldig de voor- en nadelen afgewogen. We hebben samen beslist dat het moeite waard is om hier iets mee te doen. We vinden dat het binnen Axxes een meerwaarde is om iemand te hebben die zich hier 100% op kan concentreren. Iemand die initiatief neemt op gebied van groei, coaching, kennisdeling, enz. Over de functieomschrijving hebben we dus niet zo lang moeten nadenken.

Hannes Lowette Speaker - Techorama

Job omschrijving

Waar zouden we dan graag op inzetten als we hier tijd voor vrijmaken?

  • Consultants ondersteunen in hun evolutie. Door coaching te doen op project, door de opstart van projecten te begeleiden en door een aanspreekpunt te zijn voor iedereen die zich op eender welk gebied geblokkeerd voelt in zijn/haar groei. We hebben bij Axxes veel sterke mensen aan boord. Sommigen daarvan hebben een nog groter potentieel. Die mensen vinden vaak hun eigen weg, maar kunnen nog sneller evolueren wanneer je ze ondersteunt. Bijvoorbeeld wanneer ze iemand hebben die samen met hun uittekent wat de volgende stappen in hun carrière zijn.
  • Uitbreiding van onze kennisdeling. Kennisdeling is al één van onze stokpaardjes, maar we zien nog veel kansen voor de toekomst. Intern kunnen we onze competence centers verder professionaliseren en onze interne conferentie verder uitbouwen. Extern kunnen we onze betrokkenheid in verschillende user groups verhogen, onze content publiceren en meer mensen de kans geven om op (inter)nationale conferenties te gaan spreken.
  • Expert consultancy. Een boeiend project verkopen begint soms met een technische insteek: een probleem bij een klant gaan analyseren, een proof-of-concept maken, enz. Als je dat wilt doen heb je iemand nodig die vaak op korte termijn wat tijd kan vrijmaken om die presales taken mee op te nemen.
  • Opstarten van Axxes teams. Wanneer we zelf het volledige team leveren voor een project is het goed om meer aandacht te spenderen aan de opstart fase. We denken dan vooral aan de architectuur, de team samenstelling en de benodigde skills. Hierdoor kan het team achteraf op volle efficiëntie draaien.

En nu?

Helemaal nieuw is het natuurlijk niet. Veel van deze dingen deed ik voor een stuk al, alleen heb ik er nu veel meer tijd voor gekregen. En dat is fijn, want nu kan ik mij 100% toeleggen op die zaken die op de lange termijn een verschil maken. Het is ook fijn dat Axxes op deze manier een versnelling hoger wilt schakelen op dit gebied. Dit soort investeringen bewijst dat Axxes als Great Place To Work® niet voor een status quo gaat, maar resoluut kiest voor de verbetering.

Wat nog ontbrak was een titel. Die kwam helaas iets minder vlot dan de functieomschrijving. En ook dit typeert Axxes. We denken bijna altijd in termen van ‘wat, hoe en waarom’, en veel minder in gewichtige benamingen. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt, en konden we de rest van de organisatie op de hoogte brengen.

Ik voel me vereerd dat ik deze rol op mij mag nemen, en zal er alles aan doen om er een succes van te maken. Ik heb enorm veel goesting om als kersvers Head of Learning & Development samen met mijn collega’s te bouwen aan een nog straffere toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de auteur

Hannes Lowette

Hannes Lowette

Competence Coach .NET

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Groeien met of bij Axxes?

Neem contact op!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector