Axxes IT Consultancy

Microsoft Ignite

Na de succesvolle editie van vorig jaar, is ook dit jaar Axxes aanwezig geweest op één van de grootste Microsoft conferenties van het jaar, Microsoft Ignite, The Tour. Lees hier mee hoe we met onze Infra crew de beurs hebben beleefd.

Microsoft Ignite 2019

Geslaagde formule, in een nieuw jasje

Net zoals de voorgaande edities, schuimt Microsoft alle wereldsteden (af met een ware karrevracht aan Microsoft experts die alle nieuwste Microsoft snufjes komen toelichten en de roadmap vormgeven voor de komende maanden en zelfs jaren. Een klein verschil met de voorgaande edities is dat Microsoft Ignite zich meer focust op kortere en kleinere sessies waar er dieper in een technologie of product gegaan wordt. Een welgekomen verandering gezien er dit jaar zelfs plaats was voor minder technische sessies, altijd handig voor zij die eens een kijk willen hebben van hoe teams binnen Microsoft werken of hoe de business bepaalde producten van Microsoft gebruikt. Op dat eerste komen we later nog terug.

Microsoft Ignite The Tour 2019

Time for sessions

Met de handige Events app waarbij iedereen zijn of haar schema had opgesteld voor de komende dagen, konden we dus met volle moed in de sessies duiken. Een overzicht van de sessies vind je terug op https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-Ignite-The-Tour/ct-p/MicrosoftIgniteTour Hieronder een selectie van sessies die ik het vermelden waard vind:

Real World Smart City: Accelerate Citizen Services with Azure

In deze sessie neemt de CMO van Avepoint ons mee op een reis doorheen de diensten die de overheid aanbiedt en hoe we deze met Azure kunnen verbeteren en beheren. Beeld je even in dat de overheid op een single platform alle aanvragen zou beheren in Azure en hoe dit het leven van collega system engineers gemakkelijker kan maken.

What’s new in Microsoft Teams – the hub for teamwork

Ook dit jaar zou Microsoft zichzelf niet zijn zonder  erg veel sessies over Teams. de sessie die ik bijwoonde is vooral nuttig voor System Engineers die Teams al gebruiken op project of dit hebben uitgerold. Zo wordt er een vergelijking gemaakt waar Teams vandaan komt en welke nieuwe features er zijn toegevoegd of er snel toegevoegd zullen worden. Met Teams heeft Microsoft een solide platform dat uitblinkt in het vergemakkelijken van samenwerking tussen verschillende teams en leden van eenzelfde team. Mooi werk Microsoft!

Windows Server 2019 deep dive

Voor mij persoonlijk één van de beste sessies, gebracht door niemand minder dan Jeff Woolsey, een Principal Program Manager bij Microsoft en virtualisation expert. Deze sessie behandelde vooral de verschillende setups die mogelijks zijn met Azure en Windows server als hybride oplossing. Daarnaast werd er ook door de Admin Center gefietst, waar het beheren van een server in enkele muisklikken mogelijk is zonder remote sessions.

Take control of your career with your personal career philosophy

Een interactieve sessie waar er 2 Nederlandse medewerkers van Microsoft hun filosofie en manier van werken bij Microsoft uit de doeken deden. Interessant is ook dat elk van ons de kans kreeg om te kijken hoe we die kennis en ervaring kunnen gebruiken voor onszelf, onze teams en onze werkgever.

Het beste advies was om naar jezelf te kijken welke taken je graag doet, goed doet en dewelke die een echte impact hebben. Een sessie vol inspiratie waar er dit jaar wel meerdere waren! Zeker nuttig.

Ceci n’est pas du teambuilding

Net als vorig jaar maken we bij Axxes naast het pure technische en professionele ook ruimte om samen plezier te maken. Zo deden we ook het centrum van Amsterdam aan. Als echt toerisen liepen we daar, twee per twee, over talloze bruggen en kanalen.

Off we went, ”Zijn we in Venetië?” “Het is nog maar 500m” waren enkele wijze woorden van onze selfmade gids met de smartphone in de hand, het ontbrak ons nog enkel aan fluohesjes en een grote Axxes vlag. Onderweg naar onze eindbestemming hebben we als echte Belgen beslist om in de Nederlandse cafés uitsluitend Belgische bieren te drinken. Zo zijn we dan ook natuurlijk.

Na een goed diner en gezellige sfeer hebben we nog even rondgewandeld op zoek naar toffe cafés. Limoncello’s en cola’s waren de afsluiter van een zeer geslaagde conferentie en uitstap.

Ceci n’est pas du teambuilding, inderdaad. Ceci est Axxes.

Axxes Infra Crew Microsoft Ignite

Over de auteur

Mounir Chkhachkhi

Mounir Chkhachkhi

Agile Coach

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Volgende keer met onze infra heren mee naar Microsoft Ignite?

Laten we kijken hoe we jou carrière binnen Axxes kunnen lanceren!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector