Axxes IT Consultancy

Eventverslag Haxx 2020 – De digitale editie

Vrijdag 9 oktober 2020 vond in NEP Studios onze Axxes conferentie ‘HAXX’ plaats. Dit is onze derde editie, maar onze eerste editie volledig digitaal! Green screens, spotlights, camera’s on. Zo’n 35 diverse technische talks werden gegeven door Axxes speakers die werden uitgezonden op 5 simultane livestreams. Dit gecombineerd met een Axxes panel dat op de Main Stage de breaks opvulden, maakten er als het ware een heuse ‘liveshow’ van. Digitale oplossingen zoeken in tijden zoals vandaag, dat is Axxes.

Onze Infra consultant Seppe Vriens was ter plaatse en vertelt zijn beleving van Haxx 2020.

Haxx virtual venue 2020

2020 was en is tot hier toe al een zeer bijzonder jaar geweest voor ons allemaal. Enkele weken geleden konden we er wel vanuit gaan dat Haxx 2020 anders dan anders ging zijn. En dat mag je heel letterlijk nemen: Haxx 2020 goes digital! Heel wat Axxes collega’s hebben zich kandidaat gesteld om deze editie mee waar te maken. Naast sprekers die zich onderdompelden in de kunst van ‘virtual speaking’, namen Axxes’ers ook de uitdaging aan tot de rol van operator en moderator om de sessies mee in goede banen te leiden.

“ Kennis is de core van onze organisatie. Haxx is het kennisdelingsmoment van Axxes voor Axxes. De afgelopen weken maakten het ons moeilijker om Haxx coronaproof te laten doorgaan. Maar ik vind het fantastich dat we op deze creatieve manier dit moment toch samen kunnen delen. ”
– CEO Benjamin Goesaert

We starten de dag in Londerzeel met ontbijt. Na enkele koffies met bijhorende koffiekoeken trapt Benjamin Haxx 2020 af. We zijn ondertussen klaar voor een dag vol interessante talks van onze collega’s. Op de planning staan hardcore technische talks geprogrammeerd zoals ‘User Oriented Programming’, ‘Building like a boss with Bazel en ‘Secrets management with HashiCorp Vault’. Deze worden afgewisseld met soft skills topics zoals ‘Over DNA en andere magische bouwstenen van het leven’, ‘Ikigai’ of ‘What junior software engineers don’t know’.

Voor we erin vliegen is er nog groot nieuws! Axxes mag vandaag dubbel uitpakken, niet alleen organiseren we onze eerste digitale conferentie voor zo’n 240 online attendees met 35 sprekers. Ook onze nieuwe branding wordt digitaal uit de doeken gedaan. Met de slogan ‘Let’s write a \new line’ tonen we dat we klaar zijn voor toekomstige challenges!

Haxx 2020

Voor mij begint de dag met de talk van Toon Verbuyst, Mathias Bruggeman en Matthias van den Elsacker. Ondertussen bestaat IP een jaar, IP IP Hoera! We zien elke maand wel verschillende bedragen op onze loonfiche staan, maar hoe komen we juist aan dat bedrag? Mathias en Matthias zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben dit helemaal uitgezocht. Want hoe gaan we nu juist van bruto naar netto, dat is één van de best bewaarde geheimen.

 

Mainstage Virtual Haxx 2020Bij inspanning hoort natuurlijk ook ontspanning, daarvoor zorgt ons panel team. Door middel van verschillende challenges worden we gedurende de breaks ook even op een luchtige geëntertaind.

Zoals eerder al aangekondigd hebben we sinds vandaag een nieuw logo. Dit is de verdienste van ons marketing team. Annabel gaf ons een kijkje achter de schermen van wat marketing allemaal doet. Iedereen heeft het wel al eens voorgehad, je wordt ’s morgens wakker met een reclame spotje via je Google Home, overdag hoor je het spotje op de radio van het werk en ’s avonds zie je het voorbij komen tijdens de reclame van je favoriete serie. Tegen het einde van de dag zing je het spotje luidkeels mee… Marketing it is!

Tijd voor een hapje te eten aan onze bubbel tafeltjes. Toch wel een beetje vreemd om te lunchen samen met de collega’s van Gent op groot scherm… Aansluitend bracht het panel een leuke babbel met de online attendees die volgenden van thuis uit of in één de bubbels inbelden.

Na de break was het tijd om er terug in te vliegen, we begonnen met een demonstratie van Dieter over ‘RPI, Robotics Processing Automation’. Hierbij leert de robot hoe hij menselijke handelingen kan uitvoeren. Leuk om te zien dat het niet alleen codelijnen zijn, maar het ook visueel zichtbaar kan gemaakt worden.

Stijn Maes Haxx 2020Wat zeker nog op mijn planning stond gemarkeerd was de sessie van Stijn. In zijn talk ‘Full unattened Windows OS Install with open source tooling’ vertelde hij ons meer over zijn ervaring op zijn huidige project om een Windows installatie te laten uitvoeren met de laatste updates, volledig gebaseerd en gemaakt in een open source omgeving.

Hierbij konden we afsluiten van een zeer leerrijke dag vol met interessante sessies over topics die momenteel ‘hot’ zijn. Maar… Axxes kon niet Axxes zijn, als we toch niet afsloten met een drankje en een hapje in een gezellige, corona-proof setting onder enkele begeleidende DJ beats.

Ik vond het alvast een zeer leuke en leerrijke dag, tot volgend jaar!

Bekijk de aftermovie

Benieuwd hoe de virtuele conferentie Haxx eruit zag? Bekijk hier de aftermovie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

VIND JE KNOWLEDGE SHARING OOK ZO'N PLUSPUNT?

Neem contact op, we voelen een match!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector