Axxes IT Consultancy

Expeditieverslag en aftermovie van Haxx, onze eerste Axxes-conferentie

Vrijdag 14 september ’18 vond in het Safaripark Beekse Bergen de eerste Axxes-conferentie ‘Haxx‘ plaats, georganiseerd door en voor Axxes collega’s.

Vroeg uit de veren, want om 6u30 vertrok ik met Frederick richting Nederland voor een dag gevuld met interessante en verfrissende talks. Gelukkig werden we onderweg niet opgehouden door een of andere giraf op de baan en arriveerden we op tijd. Na een koffie en het welkomstwoord, baanden we ons een weg door de jungle van het programma en gingen we naar een van de eerste vier presentaties. We waren best wel ‘hyped’: er waren maar liefst 60 sessies ingediend voor de eerste Haxx (terwijl er maar plek was voor 24 sessies), de omkadering zat strak en waren benieuwd naar wat er allemaal ging komen.

Sam de Bock gaf ons een bondige introductie tot GraphQL, een data query en manipulation language ontwikkeld door Facebook en sinds 2015 ook open source. Na wat uitleg over GraphQL en de vergelijking met REST ging hij er zelf ook mee aan de slag. Hiervoor gebruikte hij de in-browser IDE GraphiQL en voerde hij enkele queries uit tegen een in GraphQL gebouwde wrapper rond SWAPI (dé Star Wars API). Tegelijkertijd was Rival Thompson bezig met een sessie over IoT en home automation, een sessie die ik zeker ga herbekijken aangezien alle sessies zijn opgenomen!

Voor de tweede sessie werd massaal afgezakt naar de Adventure Room want Joey Comhaire ging ons heel wat bijbrengen over de event loop van een browser. In deze stevige talk bleef het ook voor back end developers begrijpbaar maar leerden we ook dat setTimeOut beter wordt vervangen door requestAnimationFrame als je met animaties werkt. Knap werk Joey!

Dan was het aan de beurt aan paradijsvogel Arno Chauveau, die een breed overzicht gaf over verschillende front end tools. Voor de ene waren deze tools al wat exotischer dan voor de andere maar door de leuke (en soms ook grappige) vergelijkingen was het voor iedereen duidelijk. Dat Internet Explorer ondersteunen 💩 is wisten we al langer, maar er werden ook interessante kapstokken aangereikt om bijvoorbeeld git te leren (https://github.com/jlord/git-it-electron). Dit was ook veruit de sessie met de meeste emoji’s!

Na een broodje kroket met mosterd, een delicatesse in Nederland, begonnen we er terug aan. Ik belandde op een iets minder technische sessie over Rapid Software Testing van Johan Laebens. Deze ‘nieuwere’ manier van testing past in de hele agile methodologie en ging voornamelijk over de concepten die worden geïntroduceerd en hoe we deze in de praktijk kunnen gebruiken.

Daarna had Kenny Laevaert het over event storming en domain storytelling. Met deze DDD (Domain-Driven Design) technieken heeft hij de development tijd op zijn project fel kunnen inkorten. Wil je starten met deze technieken? Haal genoeg papier en Post-its in huis, maar zeker genoeg markers!

Last but not least hadden we nog Bram Devuyst, die een Proof of Concept had gemaakt voor een Axxes expenses app, met de originele naam Axxpenses. De logica zat allemaal in Azure Functions, helemaal mee met serverless computing hype. Hij bracht ons nog bij dat serverless uiteraard niet zonder server is, maar je hebt gewoon minder zorgen om server (less server). De app zelf was gemaakt in Xamarin Forms.

Na deze zes boeiende sessies was er tijd om iedereen te bedanken en wat na te bespreken tussen pot en pint (hmm, Bavaria!). Evenwel was er een strak tijdsschema want het Chimpanschip, wat een zalige naam voor een schip trouwens, moest ons transporteren naar het avondmaal. Na het verorberen van het junglediner was het tijd voor het nodige feestgedruis. De afterparty was legendarisch, onze eigenste dj’s met alter ego’s als Yezman (beter bekend als dj van ‘t volk), Discobar Axxie, DJ Fiësto en Daxxeraf draaiden de pannen van het dak en het publiek volgde. In de wandelgangen hoorde ik dingen als ‘Dit is Axxes Ski 2.0’. Wanneer het paard in de gang naar huis ging, kropen ook de laatste feestvierders op de bus richting Jungalow of Safaritent.

🎶 Ik heb een boot 🎶

 

De volgende dag kwam iedereen fris en fruitig (kuch kuch) aan het ontbijt om zijn of haar energiepeil op te krikken, want er stond nog een dag vol teambuilding te wachten. Een hele dag werd er lustig gekart, geschoten met lasers en uit escape rooms gebroken om ‘s avonds moe maar voldaan terug naar huis te keren.

 

Ook Jente was enthousiast over de eerste editie van Haxx.

Kortom, het was een meer dan aangename ervaring om aanwezig te zijn op onze eerste conferentie met talks over brede topics maar ook specifieke onderwerpen kwamen aan bod. Naast de inspirerende sessies is het natuurlijk ook prettig om op zo’n weekend nieuwe collega’s te ontmoeten, bij te praten en mensen terug te zien. Verder nog een groot 👏 voor alle sprekers, organisatoren, dj’s en iedereen die ik nog ben vergeten, zonder jullie was dit geen succes. Tot volgend jaar?!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Straight from the Algarve and searching for some yacht lazy horses. #axxeswashere 🇳🇱

Een bericht gedeeld door Matthias H. (@heyligman) op

‘De schrijver, uitkijkend naar de volgende expeditie’ door een onbekend meester, ca. 21ste eeuw

Bekijk de aftermovie van Haxx

Ga even mee op Axxes IT safari:

Over de auteur

Matthias Heylen

Matthias Heylen

Technical .NET Consultant bij Axxes

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Volgende keer mee op expeditie?

Neem eens een kijkje op onze jobpagina!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector