Axxes IT Consultancy

Close the distance: social connection bij Axxes tijdens Corona

Social distancing & stay connected tijdens COVID-19 – Hoe pak je dat aan als bedrijf?

In deze tijden van corona maatregelen moet iedereen zoveel mogelijk afstand houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast is het ook cruciaal om toch zoveel mogelijk geconnecteerd te blijven met elkaar. Dit geldt ook voor bedrijven, personeel en collega’s. COVID-19 zet plots aan om op een creatieve manier om te gaan met de communicatie naar collega’s, klanten en partners

Hoe pak je dat als bedrijf aan? Voor dat vraagstuk stonden we bij Axxes ook toen de lockdown werd aangekondigd en iedereen die nog niet remote aan het werken was naar zijn/haar home office werd gestuurd. In deze uitdagende omstandigheden leek het ons in eerste instantie belangrijk om goed met elkaar te blijven communiceren, medewerkers op de hoogte te houden van de status én de feel good onder collega’s te bewaren.

Het digitale tijdperk is gelukkig iets wat binnen onze natuurlijke habitat valt. In deze blogpost geven we mee hoe we binnen Axxes proberen connected te blijven. Hopelijk kan het als inspiratie dienen voor andere organisaties.

CREËER JE DIGITALE WERKVLOER

Corona - Digitale tools voor bedrijvenDe eerste hamvraag in het uittekenen van een ‘corona-proof interne communicatie’ is hoe je binnen het bedrijf het meest optimaal in contact blijft met je medewerkers. Je brengt in kaart op welke kanalen iedereen actief is en aan welke soort communicatie er nood is.

Formele updates

In eerste instantie probeert onze Managing Director bij belangrijke updates dit nieuws op een zo persoonlijke manier te brengen. In vorm van een videoboodschap of een update via een Microsoft Teams call, het ultieme wapen voor onze one-to-one en teammeetings. Teams is momenteel onze digitale werkvloer geworden onder staff.

Informeel & fun

Bij Axxes is Slack onder de IT’ers een vrij populair, informeel platform. Het leunt zich ook makkelijk toe om groepsgesprekken op te starten en bestanden te delen. We hadden al snel beslist om een #AxxesAtHome Slack kanaal in het leven te roepen. Dit kanaal is momenteel dagelijks actief om elkaar updates te geven vanuit ieders Home Office, om tips uit te wisselen of om deel te nemen aan verschillende challenges.

Daarnaast gebruiken we de booming videodienst Zoom voor alle groepsactiviteiten zoals live yoga sessies en digitale Friday drinks. Al proberen we hier gezien de securityproblemen voorzichtig mee om te springen. 

DIGITALE ACTIVITEITEN

In deze corona-afzondering is het zo belangrijk om voldoende interactie te blijven hebben met je co-workers. Hier delen we enkele activiteiten die we dezer dagen bij Axxes ondernemen.

  • BAR CAFEÍNA – Het babbeltje aan de digitale koffiemachine

Eén van de momenten die iedere werknemer ongetwijfeld mist, is dat spontane babbeltje aan de koffiemachine. Deze gelegenheid proberen we virtueel te organiseren dankzij het concept ‘BAR CAFEÍNA’. Iedereen die wil kan zich op voorhand kandidaat stellen, later volgt een invite tot een random koffiekletsgroepje in Teams in een kleine groep van 4 personen

  • Knowledge sharing via digitale Competence Centers 

Sharing is caring, ook gedurende corona blijft dit gelden! Axxes staat gekend voor zijn interne kruisbestuiving. Deze Competence Center sessies proberen we digitaal te laten doorgaan via Zoom. Zo gaf .NET Coach Hannes een sessie ‘Hoe run ik een digitale talk’. Bijgevolg staan er verschillende sessies door collega’s ingepland!

Activiteiten - Corona - Axxes at Home

  • Aanbod van verschillende online activiteiten – Workouts & Drinks

We hebben een wekelijks aanbod samengesteld van verschillende online activiteiten waaraan vrijblijvend deelgenomen kan worden. Zo zijn er de live yoga sessies op dinsdag en de Crossfit Thursdays,  gegeven door één van onze consultants. Of deden we tijdens de staff lunch een cook-off. Op vrijdag sluiten we de week steevast af in onze Zoom room voor een Axxes DJ Party of Après-ski.

  • Fun challenges

Probeer de fun te behouden! We trachten creatief te zijn in challenges die we met onze collega’s kunnen doen. Zo startte een collega een positieve toost ketting waarbij in een videoboodschap het glas naar een volgende collega werd doorgegeven. We werken momenteel op fijne tunes van de gezamenlijke samengestelde Axxes@Home Spotify lijst. Ook werd er gelachen met het resultaat van de oproep tot het delen van je corona haircut. De meest uitdagende challenge tot hiertoe moet wel onze eigenste TikTok Axxes dance challenge geweest zijn.

  • Verras met een offline actie

Niets is leuker om in deze langdurige periode van telewerken eens offline verrast te worden. Zo stuurden we oldschool postkaartjes. Bij de start van de lente stuurden we een ‘groeipapier’ postkaart met vlinder-bijenmix zaadjes om de home office op te fleuren. We legden onze collega’s ook in de watten met een gezonde ontbijtmand.

Corona - Postactie

LET’S CONNECT!

Hopelijk heb je wat aan onze eigen Axxes case en volgen er fijne initiatieven in jouw bedrijf!

Op zoek naar technisch advies en/of support? Zoals je ziet zijn we van thuis uit georganiseerd om onze klanten verder te blijven ondersteunen!
Let’s connect!

Over de auteur

Annelies Wellens

Annelies Wellens

Online Marketeer

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Let's connect!

Neem contact op, wij helpen je verder vanuit onze Home Office!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector