Axxes IT Consultancy

Blockchain sessies 15/3

“Het begrip is all over the place. ‘In essentie is Blockchain niet meer dan een technologie die onuitwisbare transacties vastlegt’, zegt Data News. ‘Wat op het eerste zicht een relatief eenvoudig gegeven lijkt, kan heel verstrekkende gevolgen hebben’. Sommigen voorspellen een impact vergelijkbaar met die van het internet zelf.”

Donderdag 15 maart 2018 – Blockchain sessies

Kristof VerslypeOp donderdag 15 maart (18-22u) nodigde Axxes Kristof Verslype uit om te demonstreren welke toepassingen van Blockchain vandaag al opduiken en wat morgen breed toegepast gaat worden in onze bedrijven.

Kristof behaalde begin 2011 een doctoraat in de ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven. Hij onderzocht hoe privacy m.b.v. cryptografie verbeterd kon worden. Momenteel werkt hij als onderzoeker op het vlak van cryptografie, blockchain & privacy. Kristof is een geoefend spreker in zijn expertise. Meer info over Kristof vind je hier.

Voor vele deelnemers betekende deze avond een introductie in blockchain, voor anderen een bevestiging of een dieper inzicht. Daarom deelden we de avond in 2 delen op:

  • 1ste sessie gaat high level in op de voornaamste blockchain concepten en mogelijke toepassingen. A.d.h.v. de meest populaire blockchain toepassing, Bitcoin, worden concepten besproken die we ook in de meeste andere open blockchain netwerken terugvinden. We spreken dan bijvoorbeeld over mining en forks.
  • 2de sessie gaat in op smart contracts: wat is het, wat kunnen we ermee en hoe werkt het? Daarna wordt ingegaan op technologieën die toelaten om afgeschermde blockchain netwerken op te zetten, wat in een bedrijfscontext vaak de voorkeur zal genieten.

Agenda

  • 18.00u: Verwelkoming
  • 18.30u: 1ste algemene sessie: Inleiding tot Blockchain
  • 19.30u: hapje en drankje
  • 20.30u: 2de technische sessie: Smart contracts
  • 22.00u: einde

Locatie: Technopolis te Mechelen.

Axxes freelance event blockchain sessies door Kristof Verslype

 


Dit event is afgelopen, maar de slides van Kristof Verslype kan je hier nog terugvinden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Vragen over deze sessies?

Richt je even tot het freelance team!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector