Axxes IT Consultancy

Axxes vertegenwoordigd op eerste editie Port of Antwerp Triatlon

Port Of Antwerp Triathlon FestivalOp het Eilandje te Antwerpen vond zondag 17 juni het eerste ‘Port of Antwerp Triathlon Festival’ plaats. Onder de 2.000 deelnemers waagden ook 37 Axxes’ers zich aan een de heuse fietstocht, loopparcours en een frisse duik in het dok.

AXXES WORKS OUT

Axxes Works OutAxxes draagt sportiviteit en sportieve challenges in een hoog vaandel. Als groep namen we al regelmatig deel aan uitdagingen. Sinds 2017 valt dit onder een Great Place to Work werkgroep ‘Axxes Works Out’, een team van 4 Axxes collega’s die gedurende het jaar sportieve activiteiten op poten zet. Het nieuws van een eerste editie van de stadstriatlon vlakbij onze thuisbasis klonk bij hen meteen als muziek in de oren.

“In de werkgroep kijken we altijd uit naar sportieve events. Een triatlon aan onze thuisbasis die uitdagend is maar ook toegankelijk genoeg leek ons meteen een ideale challenge.”
– Stijn Maes,
System Engineer & teamlid ‘Axxes Works Out’

THIS IS HOW WE DO IT

Onze werkgroep ging meteen aan de slag. Het organiseren van voorbereidingsmomenten, het bestellen van triathlon outfits, coaching sessies,…

Om alvast wat kilometers in de benen te hebben werden doorheen het jaar vrijblijvend fietstrainingen en wedstrijden op de planning gezet. Ook ging er voor de zwemmers zwemtrainingen door om de techniek van het crawl zwemmen onder de knie te krijgen. De project managers van de stadstriatlon gaven enkele gouden tips & tricks mee in een coaching center rond voeding en voorbereiding.

CC Port Of Antwerp triatlon voorbereidingssessie

THIS IS HOW WE DID IT

Uiteindelijk waagden 37 Axxes triatleten zich aan de triatlon, onderverdeeld in 3 disciplines:

  • 11 deelnemers Fun Race Individueel (350m/15km/5km)
  • 11 deelnemers Kwart triatlon Indiviudeel (1km/40km/10km)
  • 5 Kwart Triatlon teams = 15 deelnemers
In totaal heeft Axxes 19 km 850m gezwommen, 905 kilometer gefietst en 235 kilometer gelopen in 54 uur en 52 minuten.

Collage Port Of Antwerp Festival 2018

 

Triatleten Axxes Port Of Antwerp Festival 2018

“Heel leuk dat er zo veel mensen hebben deelgenomen. Het was zwaar afzien, maar ik denk dat iedereen zeer tevreden is met zijn/haar prestatie. Trots op alle deelnemers en extra applaus voor onze supporters”
– Tom Mertens, System Engineer & teamlid ‘Axxes Works Out’

Dikke proficiat aan onze Axxes toptriatleten Timothy De Leeuw, Toon Verbuyst, Stijn Maes, Cédric Van Soom, Ben Alen, Tom Mertens, Benjamin Goesaert, Roel Van Heurck, Jente Vets, Benjamin De Schrijver, Bart Geyskens, Dylan Honorez, Robbe Rotthier, Rob Kenis, Glenn Maras, Stijn Meersman, Nick Merlevede, Tom De Wilde, Matthias Heylen, Frederick Eskens, Shauni Wuyts, Sabrina Slagmulder, Vicky Van Wanrooij, Christophe Duez, Bert Truyens, Ikhlas Berrazi, Barbara Van Goethem, Timothy Dekeyser, Dirk Haest, Gert Guttig, Reinhard Vanreusel, Yannick Van der Jonckheyd, Kevin Sels, Maarten Paulussen, Kenny Faes en Manu Van Hooydonck!

Dat het dus een geslaagde editie was. Volgend jaar zijn we er hoogstwaarschijnlijk weer bij. Maar eerst trainen maar voor onze volgende uitdaging op de planning: Spartacus Strongest Company.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Vind je sportiviteit op het werk ook zo belangrijk?

Bekijk zeker eens op onze jobpagina of we nog meer gelijken!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector