Axxes IT Consultancy

Axxes Software Development Traineeship 2017 van start in augustus

21 Augustus gaat de 7e editie van het Axxes Software Development Traineeship van start. Ook dit jaar beginnen 13 beloftevolle young graduates aan een 6 weken durende track binnen Java of .Net. Zo worden ze klaargestoomd om hun eerste project aan te gaan vanaf september.

Waarom een traineeship?

We geloven sterk in schoolverlaters maar we zien toch steeds een afstand tussen de academisch opgebouwde kennis en het niveau dat noodzakelijk is om projectmatig en zelfstandig op IT projecten te kunnen werken binnen bedrijfsomgevingen. Om dit verschil te verkleinen investeert Axxes al jaren in een development track waar onze young professionals de zaken voorgeschoteld krijgen, meer vanuit een praktisch oogpunt. Zo bereiden we onze consultants voor op het echte werk.

Axxes Software Development Traineeship 2016

De sterktes van het traineeship

Een praktijkgericht programma met focus op de cruciale technologieën

Ieder jaar wordt het programma van het traineeship herzien en opnieuw samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met de huidige technologische tendensen. Op basis van deze oefening is dit jaar volgend programma ontstaan, opgedeeld in een Java en .Net track.

Op het programma in 2017

Dit jaar focussen we in .Net track op:

 • ASP .NET MVC
 • Dependency Injection
 • LINQ + Entity Framework
 • Rich UI Development
 • Azure

In de Java track worden volgende zaken behandeld:

 • DI: Spring
 • MVC Java
 • Spring Data/Hibernate/JPA
 • Rest Services & Soap / Jaxb
 • Linux, Docker, Scrum
 • Advanced Javascript

Gemeenschappelijk zien de trainees nog Developing Enterprise Applications / N-Tier Applications, CI & Version control, Events + Threading, Big Data, Mongo DB, Javascript Principles, Angular JS, Software Testing, Mocking & Unit Testing, Scrum en Clean Code. Ook werken ze een intern project case uit binnen een zelfgekozen technologie.

Lesgevers uit het werkveld

De lessen worden gegeven door eigen Axxes consultants. Zo brengen ze hun eigen ervaring uit het werkveld over aan onze trainees. Dat is één van de sterktes van het traineeship: onze eigen consultants die rechtsreeks aan kennisoverdracht doen, zowel theoretisch als praktisch. Ook na het traineeship blijven zij trouwens de juniors begeleiden bij hun verdere carrière als consultant.

Strenge selectieprocedure

Trainees die mogen deelnemen hebben vooraf een grondige selectie doorstaan. In eerste instantie hebben ze een academische achtergrond binnen ICT. Verder worden ze gescreend op hun can do attitude en hun potentieel. Op die manier start het juiste IT talent aan dit avontuur.

Krijg een inkijk in het traineeship via deze video van vorige editie.

De trainees van 2016 – where are they now?

Trainees 2016 - where are they now?

Matthias  – .Net Developer bij Jan De Nul

De 5 weken in het .Net traineeship waren leerrijk maar ook echt nuttig, er werd uitgelegd waarom je die tool zou gebruiken en welke alternatieven er zijn, hoe je een onion architecture opzet, hoe SCRUM er in de praktijk aan toe gaat (mét lego en papieren vliegtuigjes). We smeten ook dagelijks Visual Studio open om het onderste uit de kan te halen van LINQ, te ervaren wat ASP.NET MVC allemaal voor je kan betekenen,… Ook front end technologieën kwamen aan bod zoals de gebruikelijke AngularJS en Angular 2, fun met Javascript en Typescript verzekerd!

Die 5 weken waren sneller voorbij dan ik dacht en terwijl enkele trainees aan het opstarten waren bij hun eerste project en andere volop gesprekken hadden met potentiële klanten, startte ik op mijn project bij Jan De Nul. De week ervoor had ik al wat documentatie gekregen om mij in te werken, maar die woensdag stond ik in Aalst (niet om carnaval te vieren) om te starten bij een van de grootste baggeraars in de wereld.

Bij Jan De Nul zit ik in het Production team. Wij maken de software voor de core business: bagger -en maritiemewerken, offshore diensten, civiele werken en milieudiensten. De voorbije maanden werkte ik voornamelijk aan de reporting software voor schepen en werven. Het meest uitdagende is dat onze tools bijna allemaal ook offline perfect moeten werken, omdat schepen vaak over geen stabiele internetverbinding beschikken. Regelmatig trek ik nog mijn Dropbox of OneNote notitieblok van het traineeship open om even iets op te zoeken. Het aantal kapstokken naar documentatie, tools, libaries, frameworks en technologieën die je krijgt op het traineeship kan je niet kwijt in een grote dressing, laat staan in mijn kleerkast.

Pieter – Java Developer bij VRT

Het Software Development Traineeship van Axxes heb ik heel positief ervaren daar ik het erg waardevol vond. Aan de ene kant kon je op deze manier een band scheppen met Axxes, aan de andere kant vond ik uiteraard het technische aspect een groot pluspunt. Ik vond het belangrijk om volledig voorbereid op mijn eerste project van start te kunnen gaan.

Na het traineeship kreeg ik de keuze tussen projecten bij verschillende klanten. Ik vond het heel tof dat je eigen inspraak krijgt in je eigen project. Zo ben ik uiteindelijk bij mijn stageplaats aan de slag gegaan bij VRT. Ik draai mee in een team dat Back End systemen ontwikkelt voor VRT waar we ervoor zorgen dat alle video content ook online te bekijken valt. Het is vooral een microservices architectuur waar ik vaak werk met databases, Spring, MongoDB,…

De opstart bij VRT na het traineeship is vlot gegaan. Mede omdat ik al stage had gedaan natuurlijk, maar ook mede dankzij het traineeship. Ik ben terecht gekomen in een goed team waar ik vrijwel meteen een volwaardig teamlid in ben geworden en mijn eigen ding kon doen. Ik voelde me direct op mijn plaats. Voor mij was mijn traject bij Axxes tot hier toe allemaal heel positief!

Kenneth – Java Developer bij De Persgroep Amsterdam

Ik ben vroegtijdig van het traineeship gegaan want ik mocht al aan de slag op mijn eerste internationaal project bij De Persgroep in Amsterdam. De eerste weken die ik meegedaan heb gingen wel heel vlot, ik was dan ook vrij up-to-date dankzij mijn vooropleiding en hierin was Axxes heel flexibel. Nog één van de voordelen van het traineeship vond ik dat je op deze manier al een band kreeg met de collega’s van Axxes alvorens je opstart.

Het ging allemaal heel snel. Ze vroegen halverwege het traineeship of iemand interesse had om naar Amsterdam op project te gaan. Samen met nog twee andere trainees zijn we vertrokken en ik heb hier nog geen minuut spijt van gehad. De opstart ging vrij vlot. Ook al zijn we juniors, we konden ons snel inwerken en kregen al snel vertrouwen en vrijheid. Hier merkte ik ook de meerwaarde van het traineeship: trainees kunnen terugvallen op zaken die ook tijdens het traineeship aan bod kwamen. Daar zag je zowel de nieuwste zaken alsook oudere technologieën die je nog wel vaak kan tegenkomen in het bedrijfsleven.

Momenteel zit ik een jaar op project bij De Persgroep. Ik doe hier heel veel. Ik ben mede-verantwoordelijk voor het onderhoud van de oudere websites van drie Amsterdamse kranten en de ontwikkeling van nieuwe sites. Zo doe ik zowel front-end als back-end, de server,… het volledige pakket dus!

Onze klanten aan het woord over onze trainees

Remmicom reference case Axxes

Enkele .Net developers versterkten na het traineeship de unit Software Ontwikkeling bij Remmicom.

“Axxes zorgde dankzij hun kwalitatief Software Development Traineeship voor medewerkers die direct inzetbaar waren en een grote meerwaarde betekenen tijdens het ontwikkelingstraject.”
– Jan Buelens, Software Manager

Lees de case

Rekencentra

Rekencentra deed beroep op Java trainees voor de snelle uitbreiding van hun ontwikkelteam.

“Dankzij de opleiding beschikken de consultants over de nodige technische kennis om meteen te kunnen meedraaien. Het traineeship verkleint duidelijk de kloof tussen technische kennis en de praktijk.”
– Karel Tavernier, Technisch Directeur

Lees de case

Op 21 augustus 2017 zullen deze veelbelovende trainees starten aan dit pittig programma. Vanaf eind september is dit jong IT geweld klaar voor eerste projecten. Graag op uw projecten? Neem contact op om mogelijkheden te bespreken.

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Jong IT geweld binnenkort op uw projecten?

Contacteer ons sales team.

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector