Axxes IT Consultancy

Axxes Software Development Traineeship 2017 van start in augustus

21 Augustus ging de 7e editie van het Axxes Software Development Traineeship van start. Ook dit jaar beginnen 13 beloftevolle young graduates aan een 6 weken durende track binnen Java of .Net. Zo worden ze klaargestoomd om hun eerste project aan te gaan vanaf oktober.

Krijg in deze video een blik in editie 2017:

Van trainee naar trainer. Mensen de mogelijkheden geven om te groeien, dat is wat ons drijft. Al jaren -7 om precies te zijn- bouwen we aan het Axxes software development traineeship als kickstart in de carrière van junior consultants . De coaches en trainees aan het woord.

 

Groepsfoto trainees 2017

Traineeship lichting 2017

Waarom een traineeship?

We geloven sterk in schoolverlaters maar we zien toch steeds een afstand tussen de academisch opgebouwde kennis en het niveau dat noodzakelijk is om projectmatig en zelfstandig op IT projecten te kunnen werken binnen bedrijfsomgevingen. Om dit verschil te verkleinen investeert Axxes al jaren in een development track waar onze young professionals de zaken voorgeschoteld krijgen, meer vanuit een praktisch oogpunt. Zo bereiden we onze consultants voor op het echte werk.

Axxes Software Development Traineeship 2016

De sterktes van het traineeship

Een praktijkgericht programma met focus op de cruciale technologieën

Ieder jaar wordt het programma van het traineeship herzien en opnieuw samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met de huidige technologische tendensen en de vraag van onze klanten. Op basis van deze oefening is dit jaar volgend programma ontstaan, opgedeeld in een Java en .Net track.

Op het programma in 2017

In de Java track zullen vooral op vlak van Javascript de laatste trends gevolgd worden. Dit jaar zal de focus ook meer gelegd worden op Linux, Docker en Cloud, omdat cloudinfrastructuren meer in trek zijn. Zo komen we op volgend programma:

 • DI: Spring
 • MVC Java
 • Spring Data/Hibernate/JPA
 • Rest Services & Soap / Jaxb
 • Linux, Docker, Scrum
 • Advanced Javascript

Dit jaar staat de .Net track ook vooral in teken van web. In de .Net track wordt gefocust op:

 • ASP .NET MVC
 • Dependency Injection
 • LINQ + Entity Framework
 • Rich UI Development
 • Azure

Gemeenschappelijk zien de trainees nog Developing Enterprise Applications / N-Tier Applications, CI & Version control, Events + Threading, Big Data, Mongo DB, Javascript Principles, Angular JS, Software Testing, Mocking & Unit Testing, Scrum en Clean Code.

Nieuw: Intern project case – Custom GarageBand

Dit jaar zal het traineeship een weekje langer duren. Deze editie zullen de trainees gedurende de track werken aan een intern project case. Binnenkort zal je heel wat gelijkaardige applicaties zien opduiken zoals de populaire applicatie ‘GarageBand’. Met GarageBand voor iOS kan muziek gemakkelijk gecomponeerd worden. Opgedeeld in duo’s zullen de trainees zelf binnen hun zelfgekozen technologie en frameworks een degelijk draaiend programma bouwen. Op die manier nemen ze de technologieën die ze leren tijdens het traineeship meteen mee in hun zelfgebouwde applicatie.

Lesgevers uit het werkveld

De lessen worden gegeven door eigen Axxes consultants. Zo brengen ze hun eigen ervaring uit het werkveld over aan onze trainees. Dat is één van de sterktes van het traineeship: onze eigen consultants die rechtsreeks aan kennisoverdracht doen, zowel theoretisch als praktisch. Ook na het traineeship blijven zij trouwens de juniors begeleiden bij hun verdere carrière als consultant.

Strenge selectieprocedure

Trainees die mogen deelnemen hebben vooraf een grondige selectie doorstaan. In eerste instantie hebben ze een academische achtergrond binnen ICT. Verder worden ze gescreend op hun can do attitude en hun potentieel. Op die manier start het juiste IT talent aan dit avontuur.

Krijg een inkijk in het traineeship via deze video van vorige editie.

De trainees van 2016 – where are they now?

Trainees 2016 - where are they now?

Benieuwd waar de trainees van editie 2016 terecht zijn gekomen? Lees hier hoe ex-trainees Kenneth, Matthias en Pieter tijdens hun eerste jaar na het traineeship de weg vonden naar straffe projecten bij De Persgroep Amsterdam, Jan De Nul en VRT.

Onze klanten aan het woord over onze trainees

Remmicom reference case Axxes

Enkele .Net developers versterkten na het traineeship de unit Software Ontwikkeling bij Remmicom.

“Axxes zorgde dankzij hun kwalitatief Software Development Traineeship voor medewerkers die direct inzetbaar waren en een grote meerwaarde betekenen tijdens het ontwikkelingstraject.”
– Jan Buelens, Software Manager

Lees de case

Rekencentra

Rekencentra deed beroep op Java trainees voor de snelle uitbreiding van hun ontwikkelteam.

“Dankzij de opleiding beschikken de consultants over de nodige technische kennis om meteen te kunnen meedraaien. Het traineeship verkleint duidelijk de kloof tussen technische kennis en de praktijk.”
– Karel Tavernier, Technisch Directeur

Lees de case

Op 21 augustus 2017 zullen deze veelbelovende trainees starten aan dit pittig programma. Vanaf eind september is dit jong IT geweld klaar voor eerste projecten. Graag op uw projecten? Neem contact op om mogelijkheden te bespreken.

Ontmoet lichting 2017

13 Beloftevolle young graduates worden voorbereid op hun eerste IT projecten in Java en .Net. Maak hier alvast digitaal kennis met onze trainees!

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Jong IT geweld binnenkort op uw projecten?

Contacteer ons sales team.

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector