Axxes IT Consultancy

Axxes QA Program

Beschik je over een analytische geest en heb je een eerste ervaring binnen development achter de rug? Is een job als fulltime ontwikkelaar minder iets voor jou?

Mogelijks bestaat er een carrière voor jou binnen software testing.

Wie zoeken we?

– Je beschikt over een diploma binnen een analytisch georiënteerde opleiding (bv. informatica, fysica, chemie, …);

– Je bent geïnteresseerd in softwareontwikkeling;

– Je kan oplossingen definiëren en technische perspectieven aanbrengen in het bevorderen van bepaalde processen;

– Je bent pragmatisch ingesteld en je hebt oog voor detail.

Wat staat je te wachten?

De laatste jaren merken we een sterk groeiende vraag naar technische software testers. IT’ers met gezonde interesse binnen software development. Ze zijn verantwoordelijk voor de automatisatie van het testproces en zorgen zo voor een werkende applicatie. Ze vormen een belangrijke schakel binnen het developmentproces aangezien ze kritisch kijken naar processen, code optimaliseren en de kwaliteit van de applicatie bewaken.

Om schoolverlaters op de juiste rails te krijgen, is er een modulair opleidingsprogramma uitgetekend: het QA Program.

  1. ISTQB & Cases

Via het QA Program krijg je een introductie binnen ISTQB dankzij relevante cases zoals: Wat is het belang van testen? Hoe test men in relatie tot de systeemontwikkeling? Wat zijn de fundamenten van een gestructureerd testproces?

  1. Agile & Tools

Je komt terecht binnen cross-functionele teams waar Scrum de norm is in de dagdagelijkse werking. In een team van developers, analisten en product owners bestaat jouw rol uit het kritisch kijken naar applicaties en processen.  Je staat in voor het testen van de software, dit gebeurt manueel als en geautomatiseerd.

  1. Automation

Het schrijven van scripts om het testen van applicaties automatisch te laten verlopen, levert de hedendaagse development teams veel voordeel op in efficiëntie, kwaliteit en budget. We leren je daarom werken met technologieën en frameworks zoals Selenium en Cucumber.

  1. Communicatie

Naast een technische meerwaarde, heb je een rol als consultant in te vullen. Soft skills om uit te blinken op een technisch interview, samen te werken met collega’s en vlot te communiceren met de klant worden aangescherpt dankzij een externe partner

Wat na het QA Program?

Na het QA Program gaan onze accountmanagers voor jou op zoek naar een uitdagend project bij een boeiende klant. Ze houden hierbij rekening met jouw competenties en luisteren naar je interesses.

Daarnaast blijft Axxes jouw thuishaven en bieden we jaarlijks de mogelijkheid deel te nemen aan opleidingen. Onder opleidingen wordt verstaan: open rooster, classroom trainingen, e-learning platformen, (buitenlandse) conferenties, … Beslissingen hierrond worden steeds in overleg genomen en worden geïndividualiseerd naar jouw eigen behoeftes. Hierbij wordt rekening gehouden met je eigen ontwikkelingstraject en de mogelijke behoeftes van jouw klant.

Tevens proberen wij nog extra in te zetten op het “Feel Good”- aspect. Een gelukkige consultant levert immers beter werk. Zo organiseren wij jaarlijks allerlei events, sportactiviteiten, drinks en een avontuurlijke skivakantie. Dit zijn de momenten waar we elkaar écht leren kennen en Axxes-banden gesmeed worden.

Yes, ik ben overtuigd! Wat nu?

Ga dan met ons de uitdaging aan en stuur zo snel mogelijk je CV naar Nicolas Van Driessche (nicolas.vandriessche@axxes.com). Hij nodigt je graag uit voor kennismakingsgesprek. We kijken er alvast naar uit!

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Vragen over het QA program?

Richt je tot recruiter Nicolas!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector