Axxes IT Consultancy

Axxes QA Program

Beschik je over een sterk analytische en kritische ingesteldheid? Heb je een achtergrond in een IT gerelateerde opleiding? Is het testen, optimaliseren en kritisch nakijken van software jouw passie? Ben je allergisch voor bugs? Mogelijks sluit de rol van als Software Test Automation Engineer volledig bij jou aan!

Test Engineers zijn verantwoordelijk voor de optimalisatie van het testproces en dragen zo bij tot een zo kwaliteitsvolle werkende applicatie. Ze zijn essentieel binnen het development team aangezien ze kritisch kijken naar processen, analyses, code en de kwaliteit van een product en doen dat door vanaf de start van de product-lifecycle betrokken te zijn.

Waarom een QA traineeship?

In de praktijk zien we vaak een afstand tussen de academisch opgebouwde kennis wat betreft software testing en het niveau dat noodzakelijk is om projectmatig en zelfstandig op IT projecten te kunnen werken. Om dit verschil te overbruggen investeert Axxes al enkele jaren in  een QA Traineeship waar de effectieve praktijkverwachtingen gekoppeld worden aan een relevant opleidingsprogramma.

Jaarlijks wordt de inhoud van dit traineeship aangepast aan de ontwikkelingen binnen het QA landschap, waardoor onze trainees steeds opgeleid worden in de nieuwste methodologieën en technologieën.

Wat staat je te wachten?

Axxes speelt in op de sterke vraag naar technische software (automation) testers middels het QA Traineeship: een opleidingstrack die de basis vormt voor een succesvolle carrière als Software Tester. We zoeken in de eerste plaats studenten met een eerste ervaring binnen object georiënteerde programmeertalen (Java, C#, Python, Skala, C++,…). Echter iedereen die interesse en ambitie heeft om kennis te maken met het test proces kan zich aanmelden om meer informatie hier omtrent in te winnen.

Het QA Program omvat een 4 weken durende intensieve opleiding waar we Young Potentials verschillende theoretische concepten, praktische use cases & soft skills bijleren. We gaan van start met de basisconcepten omtrent software testing, waarna een introductie gegeven wordt in test automation, API testing, mobile testing en build servers. De trainingen worden voorzien door ervaren Axxes QA consultants die graag hun praktijk ervaring, tips & tricks doorgeven en die zelf aan de basis staan van het traineeship.

Na 4 weken ben je geëvolueerd naar een volwaardige Software Automation Tester, klaar voor een eerste testervaring binnen een hoogtechnologische projectomgeving. Technologieën en tools die aan bod komen zijn onder andere: Selenium, Cucumber, Appium, Jenkins, Postman, BDD, …

 Ik heb geen pure IT opleiding gehad aangezien ik fysica gestudeerd heb, maar het analytische denken dat eigen is aan de functie als software tester heeft mij altijd geïnteresseerd. Na contact met Axxes bleek dat ik via het QA program een volwaardige software tester kon worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik toch direct deze stap durfde te zetten. 

– Tamas, Trainee Graduate 2018

 

De aanpak

Coding Deep-dive in de nieuwste technologieën
Intensieve trainingen binnen technologieën en methodes vanuit een praktisch oogpunt zoals Agile Testing, Selenium, BDD,  API testing, Mobile testing … & many, many more!
Icon_reward Excellent mentors
Coaching door onze eigen Axxes senior QA consultants en Competence Coach!
Das_Icon Kick-ass first project!
Na verschillende opleidingsweken zijn onze Testing trainees helemaal klaar voor hun eerste project bij één van onze klanten!

Yes, ik ben overtuigd! Wat nu?

Ga dan met ons de uitdaging aan en stuur zo snel mogelijk je CV naar Quinten Kennes (quinten.kennes@axxes.com). Hij nodigt jou graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Vragen over het QA program?

Richt je tot recruiter Quinten!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector