Axxes IT Consultancy

AXXES IS EEN VAN DE EUROPE’S BEST WORKPLACES 2020

Europe's Best Workplace

Te midden van de COVID-19 pandemie hebben we een mooie erkenning ontvangen voor onze bedrijfsvoering en cultuur. Naast ons ‘Best Workplace Belgium’ certificaat zijn we namelijk door Great Place to Work® ook geselecteerd in de top 50 beste medium (50-499 werknemers) werkplekken in Europa! Axxes werd op de 43e plaats gerangschikt in de lijst van 2020 Best Workplaces in Europe. Voortaan mogen we ons dus ook een Europe’s Best Workplace noemen.

Een prestatie die in deze bewogen tijden nét nog iets nauwer aan ons Axxes hart ligt.

“De pandemie van COVID-19 laat nogmaals zien hoe cruciaal het is voor organisaties om een geweldige werkplek te creëren voor alle werknemers. Het vertrouwen, de zorg en de behendigheid die de basis vormen van ‘Europe’s Best Workplaces’ helpen organisaties, hun mensen en gemeenschappen om te overleven en zelfs gedijen tijdens periodes van economische en persoonlijke stress.”
– Michael C. Bush – Global CEA van Great Place to Work®

 

Context – Wat is een Europe’s Best Workplace?®

 

Best Workplace Award Axxes

Even een recap: Great Place to Work® is een wereldwijd analyse- en adviesbureau dat bedrijven van elke omvang helpt betere bedrijfsresultaten te behalen door zich te concentreren op de werkervaring voor elke werknemer. Gewapend met uitmuntende resultaten van een werknemersbevraging en een sterke Culture Audit, kregen we bij Axxes het certificaat van de 4e beste werkplaats in België.

Great Place to Work® identificeert daarnaast ook de beste werkplekken in Europa door de jaarlijkse lijst van Best Workplaces in Europe te publiceren. Om in aanmerking te komen voor de lijst van beste werkplekken van 2020 in Europa, moeten bedrijven voorkomen op de nationale lijsten.

Voor de lijst van ‘Europe’s Best Workplaces’ analyseerde Great Place to Work de onderzoeksresultaten van meer dan 1,46 miljoen werknemers in Europa om de lijst te bepalen. Het resultaat is dat werknemers op de beste werkplekken in Europa vinden dat hun werkgevers toegewijd zijn aan een eerlijke behandeling, extra inspanning en loyaliteit leveren – wat leidt tot betere bedrijfsprestaties.

Te weten komen wat Axxes nu net zo’n Best Workplace maakt? Lees hier 12 redenen waarom we in die top 5 staan van Great Place to Work.

Tijdens Corona nog meer dan anders: investeren in mensen!

In deze tijden betekent deze erkenning voor ons nog meer dan anders.

We moeten je niet vertellen dat de corona pandemie bedrijfsstrategieën beïnvloedt. Organisaties voelen de noodzaak om meer in te zetten op digitalisering. Verder doet het bedrijven ook nadenken over het organiseren van (thuis)werkomgevingen, de werknemersbeleving en de manier waarop je sterk leiderschap hierop afstemt. Ook interne communicatie wordt opnieuw vormgegeven.

Bij Axxes hebben we ons zo goed mogelijk georganiseerd naar deze veranderende omstandigheden. De acties die werden bepaald stonden in het teken om elke individuele werknemer zo goed als mogelijk te begeleiden. Werk gerelateerd maar ook privé. In deze opzet hebben we verschillende acties ondernomen:

·        Inzet op interne digitale communicatie

In tijden van  onzekerheid is communicatie met collega’s cruciaal. medewerkers ten allen tijde correct en snel informeren is cruciaal. We hebben dan ook verschillende stappen ondernomen om connected te blijven. Via wekelijkse videoboodschappen van Benjamin,  onze Managing Director,  standups in de verschillende domeinen, digitale babbels aan de koffiemachine,… Door te experimenteren met nieuwe digitale tools en digitale activiteiten blijven we voldoende in interactie met onze co-workers. Lees hier hoe we tijdens COVID-19 de social distance closen.

·        Extra aandacht voor de mentale gezondheid

Lockdown, social distancing, thuisquarantaine, sociale bubbels, staycation,… Het wegvallen van structuur en dagelijkse routine, het beperkt worden in je vrijheid en de controle uit handen moeten geven. Het kan niet ontkent worden dat de maatregelen tegen Covid-19 wegen op onze mentale gezondheid. Als werkgever vinden we het onze plicht hier bij stil te staan. Om deze reden geven we sessies door een mental coach rond het concept psychisch welzijn en hoe we ons kunnen wapenen. Dankzij een directe, individuele opvolging trachten we onze vinger aan de pols te houden, nu nog meer dan ooit.

·        Business blijven uitbouwen

Ondanks de uitdagende economische conjunctuur blijven we investeren in mensen en projecten. Zo hebben we ervoor gekozen om ook dit jaar schoolverlaters klaar te stomen in ons jaarlijks software development traineeship. Knowledge sharing, opleiding en ruimte om jezelf te ontwikkelen blijft een onaangetaste waarde. Ons jaarlijkse interne conferentie Haxx zal om die reden dit jaar – weliswaar virtueel – doorgaan. Ook blijven we investeren in onze projecten en klantenportfolio om onze consultants uitdagende opportuniteiten te blijven aanbieden.

Graadmeter voor onze Corona aanpak

Om onze aanpak op de corona crisis in te schatten op het gebied van communicatie, vertrouwen, trots en effectief leiderschap lanceerden we in juni 2020 een werknemersbevraging. Deze graadmeter toonde aan dat onze aanpak als positief werd ervaren.

  • Mijn organisatie communiceert duidelijk en doeltreffend over de COVID-19 crisis en de impact ervan op de organisatie – 96%
    – Cijfer uit de Covid-19 Pulse Survey van Great Place to Work
  • Ik ben trots op de manier dat mijn organisatie de COVID-19 crisis aanpakt – 90%
    – Cijfer uit de Covid-19 Pulse Survey van Great Place to Work
  • De digitale tools en sessies die zijn ingezet geweest omwille van covid19, gaven toch een groot gevoel van collegialiteit. Zowel professioneel als feel good talks met zowel directie, staff en collega’s was indrukwekkend.
  • Dat ik tijdens de crisis toch een fijne opstartperiode heb gekend binnen de organisatie! Voor mij het begin van een nieuwe start in mijn carrière op dezelfde moment dat de covid 19-crisis daar was.
  • Ik heb het gevoel dat ik meer contact heb gehad met de collega’s, door de vele digitale activiteiten. Top activiteiten vond ik: digital coffee, Java standup en AxxesWorksOut. Ik heb ook ontdekt dat het mogelijk is om van thuis te werken voor meerdere dagen per week. Dit is in het begin wennen, maar naarmate de lockdown langer duurde geraakte ik meer en meer gewend aan het ritme.

LOVID-19!

Deze bijzondere omstandigheden doen ons beseffen dat investeren in een duidelijke bedrijfscultuur die inzet op zorg en evolutie voor elke medewerker cruciaal is. Uit zo’n cultuur komt vertrouwen voort. En vertrouwen verzet bergen, zeker in deze tijden.

We willen dan ook graag iedereen binnen onze organisatie en daarbuiten bedanken voor de flexibiliteit en blijvende inzet in deze bewogen tijden. Vergeet niet dat uitzonderlijke organisaties worden gebouwd door uitzonderlijke werknemers. LOVID!

Axxes groepsfoto 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Werken bij een Europe’s Best Workplace? Contacteer ons!

Let's get in touch!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector