Axxes IT Consultancy

Axxes biedt de mogelijkheden, jij grijpt de kansen.

Aan alle IT’ers in mijn netwerk en vér daarbuiten:

Ik leer je graag beter kennen!

Want ik geloof dat ik jou, eens we elkaar beter hebben leren kennen, kan helpen jouw carrière pad verder uit te bouwen.

Vanwaar mijn zelfzekerheid?

Omdat ik geloof in ons verhaal. En ik ben er zeker van dat ook jij hierin kan geloven.

Als pas afgestudeerde Master in de Sociologie, kwam ik (bijna) een jaar geleden terecht bij Axxes. Geïntrigeerd door de intrinsieke drijfveren van individuen, zag ik een mogelijk interessante piste voor mij binnen de HR. Onwetend binnen de wereld van IT – waar ‘Java’ een soort koffie was en ‘netwerken’ een sociale gelegenheid – zette ik mij zonder verwachtingen aan tafel met – nu mijn geliefde “leermeesters/collega’s” – Toon Verbuyst & Roel Van Heurck.

Twee sympathieke mannen die terechte vragen stelden, maar op zo’n manier dat het interview snel aanvoelde als een gesprek. Uiteraard kwam het Axxes verhaal ook aan bod. Naast het inhoudelijke was het eveneens de manier waarop ze het vertelden hetgeen wat mij enorm aansprak. Zij geloofden in wat ze vertelden. Zij straalden zelfvertrouwen en zekerheid uit. Zij straalden Axxes uit. En is dat nu net niet wat we allemaal zoeken in een (professionele) relatie?

Hier sta ik nu. Recruiter voor Axxes, voor een bedrijf waar ik in geloof. Dit stimuleert mij om elke dag opnieuw mijzelf, mijn werkwijze, als ook het bedrijf te verbeteren. Zo wil ik groeien, samen met Axxes, mijn collega’s & onze consultants.

En wat is dan dat befaamde Axxes verhaal, hoor ik jou al denken?! Lees hier snel verder en begin alvast te geloven.

1.     Axxes is buitengewoon uniek.

Axxes is een familiebedrijf, overgedragen van vader op zoon. Dit bevordert het succes van Axxes. Onze familiaire oorsprong zie je doorvloeien in onze manier van werken. Hier bij Axxes vergeten we niet dat we in de eerste plaats met mensen samenwerken. We beseffen dat elke consultant uniek is. Zowel naar persoonlijkheid en interesses, als naar kennis en toekomstperspectief. Daarom vinden we het bij Axxes logisch dat je zelf aan het stuur staat van jouw eigen carrière. Enkel jij bepaalt de richting, net als de manier waarop jij jouw carrière uitbouwt. Zo heb jij projectgewijs het laatste oordeel. Wij bieden de mogelijkheden, maar jij grijpt de kansen.

Zoals een échte mater familias, hecht Axxes veel belang aan het bij elkaar houden van de hele “familie”. Binnen consultancy is dit een grote uitdaging, mits onze consultants dagelijks bij de klant op project zitten. Axxes steekt dan ook veel tijd en energie in het organiseren van nevenactiviteiten in formele en informele setting. Zo denk ik aan de jaarlijkse shortski, waar we met heel het bedrijf naar de Oostenrijkse Alpen trekken. Of onze eigen Axxes- conferentie ‘Haxx’, waar een 30-tal consultants over hun technische passie komen vertellen. Een dag vol kennisdeling wordt dan afgesloten met een oldskool fuif, dat in gang gezet wordt door – jawel – onze eigen Axxes-DJ’s.

 

Groepsfoto Axxes ski 2018

Axxes banden worden gesmeed. En ondanks hun uniek zijn, voelt elke consultant zich deel van een groter geheel.

2.     Axxes is kwaliteit boven kwantiteit.

Zelf ben ik een dochter van zelfstandigen. In hun streven naar succes verloren zij nooit hun kwaliteit uit het oog. Dit principe – kwaliteit boven kwantiteit – hoopte ik terug te vinden bij mijn toekomstige werkgever.

Zoals elk gezond bedrijf streeft Axxes naar groei: groei in aantal consultants, groei in aantal klanten én groei in aantal projecten. Echter zal Axxes in dit streven nooit de kwaliteit laten lijden onder kwantiteit.

Competence Coaches Axxes IT Consultancy

De Competence Coaches

Wij zijn selectief als het op klanten aankomt. Niet elke klant of opportuniteit past binnen ons verhaal. Groei, kwaliteit en Feel Good, onze 3 basiswaarden, zien wij graag terugkomen bij onze klanten. Eerlijkheid, open communicatie en wederzijds respect zijn bovendien onze bouwstenen voor een duurzame professionele relatie.

Ook in onze zoektocht naar nieuwe consultants moet het gehele plaatje kloppen. Ons oog valt op sterk technische IT profielen, die intrinsiek de motivatie hebben om zichzelf steeds opnieuw uit te dagen en te verbeteren. Maar bovenal zijn wij op zoek naar mensen. Mensen die ons uniek DNA dragen: Mensen die open, integer, maar ook innovatief en nieuwsgierig zijn.

3.     Axxes is “Geven en nemen”.

Axxes als werkgever handelt naar de filosofie van “geven en nemen”.

Zoals elke goede werkgever het betaamt, stelt Axxes correcte verwachtingen aan hun werknemers. Naast inzet & ambitie, rekenen zij ook op jouw initiatief en visibiliteit binnen Axxes. Jezelf engageren voor interne opleidingen, kennisdeling avonden, talks op Haxx of andere informele nevenactiviteiten zijn maar enkele voorbeelden van hoe wij engagement definiëren. Uiteraard steeds met respect voor ieders work-life balance. Daar staat tegenover dat Axxes zich als heel vrijgevig, persoonlijk en flexibel opstelt. Axxes biedt jou een thuishaven, waar je steeds terecht kan.

 

Axxes Software Development Traineeship 2018

Traineeship lichting 2018

Ik merk dat deze filosofie positieve resultaten teweegbrengt. Nog steeds word ik verrast door de toewijding en inzet van onze consultants voor hun bedrijf. Zo denk ik aan ons Traineeship, dat volledig gedragen wordt door onze eigen consultants. Ook het aantal inzendingen voor Haxx-talks gaf mij het bevestigend gevoel dat we goed bezig zijn!

Een omkadering, een kans om jezelf verder te ontplooien tot een expert binnen je domein; dat is alvast een zekerheid bij Axxes.

Maar we weten allemaal waar het écht om gaat: boeiende, uitdagende en technische opportuniteiten.

Well, guess what?! Die hebben we ook! 😊

We moeten jou niet vertellen dat IT steeds een prominentere rol krijgt binnen de bedrijfswereld, in onze samenleving. Daarbij worden IT omgevingen vaak groter en complexer. Het moet ook allemaal sneller en efficiënter gaan. Ook in de praktijk merken we dat onze klanten steeds vaker en meer op zoek zijn naar IT profielen binnen development, testing, infrastructuur, devops, analyse, etc.

Wij werken samen met middelgrote -en grote (internationale) ondernemingen in Vlaanderen en Brussel. Zo denk ik bijvoorbeeld aan de prominente mediabedrijven in België zoals Mediahuis, de logistieke kanjers zoals Katoen Natie, de telecommunicatiebedrijven zoals Telenet en de transportbedrijven zoals Brussels Airport Company. Dit zijn standaard zeer vooruitstrevende en interessante omgevingen, waar bijleren geen optie is, maar een gegeven.

Samen met andere sterk technische profielen kom jij in aanraking met uitdagende technologieën.

Meer concreet zijn wij vandaag onder andere op zoek naar:

Development

Infra

Cloud & Devops

én nog veel meer… : https://axxes.com/jobs/

Wat denk je? Binnenkort eens afspreken?! 😊

 

Axxes great place to work certified

Tot slot, mijn beste IT liefhebbers, wil ik jullie meegeven dat geen enkele job perfect is. Maar wat maakt dan dat een imperfecte job perfect aanvoelt?!

–       Jezelf uniek voelen, waardevol voelen;

–       Goed werk kunnen leveren – kwaliteit;

–       Wederzijds respect– ‘geven & nemen’

–       Jezelf kunnen inzetten voor iets waar je zelf in gelooft

 

 

 

Is dit een verhaal waar jij zou in kunnen geloven?

Stuur mij, bel mij, mail mij of kom gewoon eens langs. Altijd bereid voor een vrijblijvend gesprek met jou!

Tot snel.

Margo

Ontmoet Margo!

Overtuigd om eens samen te zitten? Laat hier een berichtje achter en Margo neemt contact met je op.

Over de auteur

Margo Natadiredja

Margo Natadiredja

IT-recruiter

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Kan jij ook in dit verhaal geloven?

Neem contact op met IT recruiter Margo!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector