Axxes IT Consultancy

Axxes is een Best Workplace!

Axxes in de top 5 van beste werkplekken van België!*

(*Voor bedrijven <500 medewerkers)

Best Workplaces 2020

Onze medewerkers blijken Axxes meer dan een aangename organisatie te vinden om voor te werken: Maar liefst 96% is tevreden bij Axxes! Tijdens de Great Place to Work Awardshow 2020 – die gezien de COVID-19 maatregelen dit jaar livestream werd uitgezonden – werd Axxes uitgeroepen tot de 4e beste werkplek van België!*  Voor het tweede jaar op rij mag Axxes zich een ‘Best Workplace‘ noemen.

Livestream Great Place to Work Awardshow

Wat is Great Place to Work® en een Best Workplace?

Jaarlijks spenderen we gemiddeld 1576 uur op het werk. De manier waarop we samenwerken en plezier hebben met onze collega’s, bepaalt hoe we ons voelen op de werkvloer. Great Place to Work® toonde aan dat goede werkplekken plaatsen zijn waar mensen hun management vertrouwen, ze trots zijn op hun job en ze bovenal plezier beleven op het werk.

Ieder jaar gaat het Great Place to Work® Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School op zoek naar de ‘Best Workplaces’. Zij richten zich daarbij op twee gebieden. Ten eerste de Trust Index© enquête (of de werknemersbevraging) die onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf. Daarnaast evalueert de Culture Audit© het werkgeversbeleid van de organisaties. Great Place to Work peilt zo naar 5 universele waarden: Geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Bedrijven die hier goed op scoren verkrijgen het label Great Place to Work®. De 10 bedrijven die hier het verste in staan verdienen het certificaat van een Best Workplace.

12 redenen waarom Axxes in de top 5 staat van Great Place to Work

Uit dit onderzoek blijkt dat Axxes zeer goed scoort op de 5 universele waarden: Geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap en verdienen we al vier jaar op rij het certificaat ‘Great Place to Work’. Beter nog: Axxes behaalde in 2019 een plaats in de top 10. Dit jaar pronken we zelfs in de top 5 en mogen we ons wederom een ‘Best Workplace’ noemen. Wat maakt Axxes dan juist zo uniek? Wij lijsten het voor je op!

1) Het Axxes DNA: de mix tussen Kwaliteit, Groei en Feel Good

Kwaliteit, Groei en Feel Good vormen jaar en dag de bouwstenen van Axxes. Zij vormen de basis van wat we dagelijks doen en ondernemen. Bij Axxes zijn we succesvol als dat succes bijdraagt tot de groei van de organisatie, mét oog voor kwaliteit en mét respect voor elke medewerker. Geen Groei zonder Kwaliteit, geen Kwaliteit zonder Feel Good.

“ Axxes is een organisatie waar je met plezier voor werkt op alle vlakken. Het is een bedrijf dat blijft groeien en blijft vasthouden aan de kernwaarden Groei, Fun en Kwaliteit. Ik hoop dat het bedrijf nog lang op deze weg mag verder groeien. ”
– Open Comment Tevredenheidsenquête

2) IT is about people

Is meer dan een slogan voor Axxes, het is een vast onderdeel van de core values en dat voelen onze collega’s ook. Ze zijn van mening dat je kan rekenen op een individuele aanpak: je bent een individu, geen nummer. Er wordt meegedacht met persoonlijke situaties en ingezet op de individuele groei van elke persoon. En da’s best uniek.

3) Fantastische klanten waar we dingen kunnen realiseren

De groei van onze medewerkers is sterk afhankelijk van de kwaliteit van onze klanten. Van de interessante IT projecten die we kunnen uitwerken. Van een omgeving met een mensgerichte aanpak en respect voor onze waarden. Dankzij constructieve samenwerkingen met onze klanten zorgen we er samen voor dat onze medewerkers hun ambities kunnen waarmaken.

4) Fenomenale opleidingen in teken van groei en knowledge sharing

We are learners! Opleiding is voor elke medewerker niet alleen noodzakelijk, het is een recht. Elke medewerker ondersteunen in zijn of haar kwalitatieve groei, we gaan voor niets minder. Het is onze missie om medewerkers kansen te bieden om te groeien en zichzelf verder te ontwikkelen. Vanuit dat standpunt wordt er hier geïnvesteerd in opleidingen, traineeships, knowledge sharing, groeitrajecten, certificering, conferenties,…

Great Place to Work Knowledge Sharing

5) Ruimte voor initiatief

Geen enkel initiatief of voorstel zou te zot zijn voor Axxes: er wordt steeds gekeken hoe dit in realiteit gebracht kan worden. Mensen die iets willen veranderen, krijgen ook de middelen om dit te verwezenlijken. Zo werd bijvoorbeeld onze eigen conferentie ‘Haxx’ gelanceerd of bouwde een groep enthousiastelingen de applicatie ‘Greenr’ die voor een groene mindset zorgt binnen Axxes.

Great Place to Work - Ruimte voor initiatief

 

6) Sterk management

Het vertrouwen in ons management blijkt groot. Niet alleen hebben onze werknemers het gevoel dat onze managers goed weten waar ze mee bezig zijn, ze hebben er ook vertrouwen in dat zij de juiste beslissingen nemen. Daarnaast is de stap naar het management zo klein, je kan bij hen terecht voor zowel serieuze zaken als een informeel babbeltje.

7) De werknemer bepaalt zijn/haar carrièretraject zelf

Het ownership van je carrièretraject ligt bij de medewerkers zelf. Zij krijgen de kans om opleidingswensen en interesses in projecten door te geven. Via een performance cycle en begleiding met competence coaches en HR wordt je groeitraject nauw opgevolgd en bepaal je mee welke richting je uitgaat.

8) De juiste mensen aan boord

Bij Axxes kiezen we als consultancyorganisatie ervoor om niet aan te werven op basis van concrete open opportuniteiten. Wel kijken we naar kandidaten als persoon en de match die we samen kunnen vormen. Als je kiest voor onze cultuur en je hebt de juiste Axxes attitude, voelt mee evolueren natuurlijk aan.

“ We hebben een mix van veel verschillende persoonlijkheden maar er is altijd minstens één raakvlak dat ervoor zorgt dat het met elke nieuwe collega sowieso zal klikken. Axxes’ers zijn gedreven maar ook levensgenieters. We zijn flexibel, spontaan en lachen graag. We geloven ook allemaal in Axxes en zijn er echt van overtuigd dat wij de beste zijn in de markt. ”
– Open Comment Tevredenheidsenquête

9) Axxes Works Out

Sinds 2017 worden al onze sportieve activiteiten georganiseerd onder de paraplu ‘Axxes Works Out’. Het idee om het hele jaar sport en gezondheid in de kijker te zetten, matcht bij een organisatie waar ‘Feel Good’ en ‘zorgen voor medewerkers’ prioriteit zijn. Daarnaast is het ook een ideale manier om te inspireren om dit door te trekken naar hun privéleven. Zo deden we mee aan de Port of Antwerp Triathlon of trotseerden we de Houffaraid en Mont Ventoux. Dit jaar staan de Titan Swim, Drakenbootrace, Karting, Yogasessies en ritten met het Axxes Cycling team alvast in de Axxes kalender gepland!

Axxes Works Out

 

10) Er heerst een ongelooflijk kameraadschap bij Axxes

“Axxes, de plek waar collega’s ook vrienden worden” is hier een gekende quote! Ook in de enquête duikt heel vaak op dat onze medewerkers Axxes ervaren als een warme familiegroep waar mensen om elkaar geven en je 100% jezelf kan zijn.

Cijfers uit het onderzoek:
Ik kan hier mezelf zijn (98%) – Er is een duidelijk “familie” of “team” gevoel aanwezig binnen de organisatie. (97%)

11) Feel Good = Events + Fun

Bij Axxes zal er niet snel een gelegenheid voorbijgaan die niet wordt gevierd. Doorheen het jaar gaan verschillende events door en worden er investeringen gedaan om iedereen te betrekken en welkom te doen voelen: een nieuwjaarsevent, maandelijkse corners, family event,… Maar fun bereikt pas echt zijn hoogtepunt op onze jaarlijkse Axxes Ski!

Axxes Ski

12) We are Axxes!

Zo trots dat onze Axxes’ers zijn! Op hun werk, op hun collega’s, op wat we als bedrijf verwezenlijken. En dat wordt ook niet onder stoelen of banken gestoken. Bij Axxes werken is niet “zomaar een job”. We are Axxes!

Cijfers uit het onderzoek:
Als ik kijk naar wat wij verwezenlijken, ben ik eigenlijk wel trots. (97%) – Met trots vertel ik mensen dat ik voor deze organisatie werk. (98%) –
Mijn werk is belangrijk, het is niet “zomaar een job” (96%)

 

Maar wat ons écht een Best Workplace maakt, zijn onze mensen! Bedankt om van Axxes zo’n fijne werkplek te maken! Wil jij ook deel uitmaken van een Best Workplace? Kijk snel naar onze vacatures op onze jobsite!

Reacties zijn gesloten.

Over de auteur

Annelies Wellens

Annelies Wellens

Online Marketeer

Deel dit artikel

LEER ONS BETER KENNEN

Maak alvast beter kennis met Axxes en onze bedrijfscultuur!

Werken bij een 'Best Workplace'?

Neem contact op en we bekijken samen jouw carrière bij Axxes!

Blijf op de hoogte van nieuws en updates in de sector